AMB SENTIT DE L'HUMOR

El Festival d'Edimburg corona un acudit negre sobre l'atur

Adam Rowe, el guanyador, afirma que la broma se li va ocórrer en directe mentre interpel·lava el públic

dave

dave

2
Es llegeix en minuts

“Treballar al Jobcentre (el servei d’ocupació britànic) ha de ser un treball tens, perquè saps que si t’acomiaden, hi has de tornar l’endemà”, va ser la broma amb què el comediant Adam Rowe va guanyar el premi que el Festival Fringe d’Edimburg atorga a l’acudit més ben valorat pel públic. Aquesta ocurrència, extreta de l’espectacle ‘Undeniable’ (Innegable) que Rowe ofereix aquest any en el Fringe, va rebre el 41 % dels 2.000 vots emesos, després d’una preselecció dels 10 millors acudits realitzada per crítics.

Rowe és un antic cambrer originari de Liverpool que va començar amb els seus primers monòlegs el 2010 i ja s’ha alçat amb el títol de comediant de l’any a la seva ciutat natal. En declaracions als mitjans de comunicació, Rowe ha revelat com va rebre la notícia: “Vaig creure que el meu agent m’estava mentint. Em va trucar i em va dir que no podia explicar-l’hi a ningú durant una setmana, cosa que ha sigut gairebé impossible”.

L’artista ha explicat que la broma se li va ocórrer en directe durant una actuació a Liverpool mentre preguntava al públic a què es dedicava. “Un tipus em va dir que treballava al Jobcentre i li vaig dir l’acudit que ara ha guanyat el premi”, ha explicat, i la bona reacció del públic va fer la resta per afegir-lo al seu repertori habitual. El guanyador de l’any passat va ser l’estudiant de matemàtiques Ken Cheng, que es va alçar amb el guardó per haver fet un joc de paraules amb les noves monedes de lliura esterlina que s’acabaven d’emetre. “No soc fan de la nova moneda, però clar, odio el canvi”, va ser l’acudit guanyador de Cheng.

¿Què és el Festival Fringe d’Edimburg?

Notícies relacionades

El Festival Fringe d’Edimburg es defineix com el festival de comèdia més important del món, se celebra, en paral·lel al Festival Internacional d’Edimburg, durant el mes d’agost a la capital d’Escòcia. La present edició, que finalitzarà el pròxim dia 27, compta amb més de 3.500 espectacles que inclouen aquest gènere, però també teatre, ball, òpera, música, cabaret i circ.

La història del festival va començar el 1947, quan vuit grups de teatre no van ser convidats a participar en el Festival Internacional d’Edimburg, una iniciativa creada per celebrar i enriquir la vida cultural europea després de la segona guerra mundial. Això no va aturar els actors, que van fer les seves actuacions a la perifèria del festival central. Aquest moviment espontani va atreure milers d’artistes i va portar al que és avui el Fringe.