FESTIVAL DE VENÈCIA

Guadagnino, Lanthimos i els Coen competiran pel Lleó d'Or

La 75a edició de la Mostra començarà el 29 d'agost amb 'First man', de Damian Chazelle i protagonitzada per Ryan Gosling.

suspiria

suspiria

1
Es llegeix en minuts
Álvaro García Benito

Els germans Coen, l’italià Luca Guadagnino, el francès Jacques Audiard, i el grec Yorgos Lanthimos competiran en la Mostra del Cine de Venècia, que començarà el pròxim 29 d’agost. Per obrir el certamen, el director Damian Chazelle presentarà 'First man', protagonitzada per Ryan Gosling.

El director del Festival de VenèciaAlberto Barbera, va presentar aquest dimecres a Roma les 21 pel·lícules que competiran pelLleó d’Or, entre les quals hi figura l’últim treball d’Audiard, 'The Sisters Brothers', un ‘western’ protagonitzat per Joaquin Phoenix. Pel mateix gènere han apostat els germans Coen, que competiran amb 'The ballad of Buster Scruggs', produïda per Netflix i que compta amb Tim Blake Nelson i James Franco en el seu repartiment.

El director mexicà Alfonso Cuarón competirà amb 'Roma', una de les cintes "més esperades", "àmpliament autobiogràfica, sobre la seva família i la seva adolescència" i "gravada en absoluta llibertat", va assenyalar Barbera. El britànic Mike Leigh intentarà reconquerir el Lleó d’Or que ja va guanyar el 2004 amb 'El secreto de Vera Drake', i ho farà aquesta vegada amb el seu 'Peterloo'. Completen laselecció oficial el nord-americà Rick Averson amb 'The mountain'; el francès Olivier Assayas amb 'Doubles vies'; el nord-americà Brady Corbet amb 'Vox Lux'; el britànic Paul Greengrass amb '22 July' i l’australiana Jennifer Kent amb 'The Nightingale'.

Notícies relacionades

També competirà a la secció oficial de la 75a Mostra el director italià Luca Guadagnino, que després de l’èxit de 'Call me by your name', presentarà 'Suspiria', un adaptació del clàssic de terror de Dario Argento, aquesta vegada protagonitzat per Dakota Johnson. El grec Yorgos Lanthimos presentarà 'The favourite', que compta amb actrius com Olivia Colman, Emma Stone o Rachel Weisz. A més, el realitzador hongarès Lászlá Nemes, Oscar el 2016 a la millor pel·lícula estrangera per 'El fill de Saül' , competirà amb el seu nou llargmetratge, 'Sunset', ambientada a l’imperi austrohongarès.

L’alemany Florian Henckel von Donnersmarck competirà amb 'Werk ohne autor'; l’italià Mario Martone amb 'Capri-Revolution'; Roberto Minervini amb 'What you gonna do when the world’s in fire'; el francès David Oelhoffen amb 'Frères ennemis' i el nord-americà Julian Schnabel amb 'At eternity’s gate'. Finalment aspiraran al Lleó d’Or el japonès Shinya Tsukamoto amb 'Zan'; el mexicà Carlos Reygadas amb 'Nuestro tiempo’ i l’argentí Gonzalo Tobal amb 'Acusada'.