CITA MUSICAL AL POBLE ESPANYOL

Abraham Mateo: l'artista total

El que va ser baladista de nen i artista pop d'adolescent, avui es troba a la cresta de l'onada de la música urbana, i ho demostrarà aquest dissabte al Share Festival, al Poble Espanyol

jgarcia44377313 icult abraham mateo180719140540

jgarcia44377313 icult abraham mateo180719140540

2
Es llegeix en minuts
Luis Troquel
Luis Troquel

Periodista

ver +

Té 19 anys i ja va per la tercera etapa de la seva carrera. Aquell nen que cantava (i continua cantant) com els àngels és avui un artista total. Cantant, ballarí, compositor, productor i actor. Molt probablement, abans que ens n’adonem tots parlarem d’ell com un dels grans. Aquí i al món. De fet, després d’una segona etapa d’ídol ‘teen’, avui treballa des dels Estats Units. Baladista de nen, artista pop d’adolescent i ara, a la cresta de l’onada de la música urbana. 

Fins que es va confirmar el seu pas pel Share Festival (dissabte a les 21.00 hores), aquest jove de San Fernando (Cadis) ni tan sols va poder venir a Espanya a promocionar-se amb la seva nova imatge i so. “El reggaeton és el nou pop, i jo que vinc de música més melòdica fusiono aquests dos estils i en mantinc la meva essència. Crec que és una de les coses per les quals més se m’està identificant: per fer reggaeton però també lletres amb història i melodies pop”, afirma Abraham Mateo.

La seva última actuació a Barcelona va coincidir amb un concert de Marc Anthony a l’altre extrem de la ciutat. ¡Qui li havia de dir llavors que, dos anys després, estaria cantant ell amb Jennifer Lopez! I completant l’eventual triumvirat amb Yandel, en el recent single ‘Se acabó el amor’. “Mai podria haver imaginat aquest luxe. És una d’aquestes experiències que et marquen per a tota la vida”.  ¿I què en sap d’amors que s’acaben algú que ha crescut d’escenari en escenari? “Bé, jo soc un nen molt romàntic” diu rient. “M’enamoro molt i molt fàcilment. I per tant, també l’amor s’ha acabat unes quantes vegades”

"Pasé de la niñez a los asuntos", deia una cançó de Raphael. I en la minisèrie que es va emetre sobre la seva vida, justament era Abraham Mateo qui feia de nen en la seva faceta d’actor. No ha sigut el seu únic acostament al món del cine i la televisió. “Mentre rodàvem el videoclip de ‘Se acabó el amor’ van venir a oferir-me participar en el càsting del ‘remake’ de ‘West Side Story’ que prepara Spielberg. Deien que encaixo completament amb el paper, però encara no sé finalment com quedarà tot”.

Rutilants 'featurings'

Notícies relacionades

J.Lo i Yandel no són, ni de bon tros, els únics rutilants ‘featurings’ amb els quals s’ha relacionat. Com a tret de sortida d’aquesta nova vida va aconseguir que ‘Loco enamorado’ fos una de les cançons de l’estiu passat, al costat de Farruko i Christian Daniel. El seu següent single, ‘Háblame bajito’, ho va fer amb Austin Mahone i 50 Cent. I alhora no ha deixat de col·laborar en projectes d’altres, com ‘Jungle’ de Pitbull o, fa escasses setmanes, ‘Bailotéame’ de l’uruguaià Agustín Casanova.

El seu primer disc de llarga durada en aquesta línia, i ja cinquè de la seva carrera, està a punt de caure. “És la primera vegada que també estic produint jo, per fi puc introduir els meus sons”. Sense deixar de compondre també per a d’altres. Als mateixos Gemeliers els va escriure una cançó del seu disc anterior i al costat de Lérica, trio del qual forma part el seu germà gran Tony Mateo, ha escrit i interpretat ‘Mentirosa compulsiva’. “Vaig començar a compondre amb 10 anys, quan els meus pares em van regalar un ordinador: fent demos, gravant-me i fent produccions; en un nivell molt més bàsic, clar...".