Anar al contingut

BALANÇ DEL CICLE DE CONCERTS

El Festival de Pedralbes bat el seu rècord d'assistència

La 6a edició de la mostra, que ha acollit figures com The Jacksons, Elvis Costello i Zaz, registra un 86,10% d'ocupació

Jordi Bianciotto

El Festival de Pedralbes bat el seu rècord d'assistència

FERRAN SENDRA

Aquest any, el Festival Jardins de Pedralbes s’ha tornar a superar en la seva capacitat de convocatòria, sumant un total de 59.800 assistents, un 19% més que l’any passat, amb els seus 26 concerts programats, dos més que el 2017. Un balanç rialler, del 86,10% d’ocupació, en el qual té a veure l’augment d’aforament (de 2.100 a 3.500 assistents) en tres de les seves propostes de més estrebada, les de Jessie J, Zaz i Angus & Julia Stone.

Sorgit el 2013 amb set concerts, el festival consolida així en la seva sisena edició l’aposta pels grans noms amb una vocació intergeneracional. “Pedralbes segueix una línia que té a veure amb el prestigi i la qualitat, no amb buscar una franja d’edat determinada”, explica el seu director, Martín Pérez, que diu com el seu concert més sorprenent d’aquest any el de Miguel Ríos. “Des de la primera cançó em vaig quedar clavat a la cadira pel seu poder comunicatiu”, destaca. En un altre ordre, la francesa Zaz, “un fenomen”, va registrar l’afluència de públic més gran, 3.471 assistents. La mostra, que ha acollit a figures com The Jacksons, Elvis Costello, Tom Jones, Simple Minds, Jeff Beck i Salvador Sobral, es tanca aquest divendres amb l’actuació de la cantant britànica Katie Melua (22.00 hores), si bé compta amb un apèndix, aquest dissabte en el ‘village’, a càrrec del festival itinerant ‘SoundEAT!’ amb propostes de música electrònica.

Objectiu: començar abans

Pedralbes compta amb tres milions i mig d’euros de pressupost, sostingut en diversos patrocinadors (“sense ells no hi ha festivals”) i que inclou una partida d’estructura que Martín Pérez desitjaria poder reduir en el futur: la relativa al desmuntatge, totes les nits, dels envelats del ‘village’, atès l’ús públic diürn dels jardins. “És llençar diners al mar”, lamenta. De cara al 2019, el director de la mostra sospesa arrencar una mica abans, a començaments de juny, i situa el nombre de concerts idoni “entre els 26 i els 30”.