CITA MUSICAL GRATUÏTA

Alfred d''OT', Love of Lesbian i Els Catarres, en l'Acústica de Figueres

La cita del pop-rock català se celebrarà entre el 30 d'agost i el 2 de setembre, amb noms com La Raíz, Albert Pla, Quimi Portet i Judit Neddermann

jgarcia41842766 gente extra television gala de operacion triunfo ot actuaci 180711193228

jgarcia41842766 gente extra television gala de operacion triunfo ot actuaci 180711193228

2
Es llegeix en minuts
Natàlia Queralt

El Festival Acústica va començar fa 17 anys com una modesta cita musical al centre urbà de Figueres, que reunia al voltant 3.000 espectadors. En aquesta edició i després d’anys de feina dura, l’organització es proposa consolidar la xifra dels100.000 assistents –més del doble de la població– en un festival que es proclama com la gran cita del pop-rock català. Les actuacions de Love of Lesbian, Alfred d’'OT', La Raíz i Els Catarres són alguns dels reclams d’aquest certamen, que celebrarà més de 30 concerts gratuïts entre el 30 d’agost i el 2 de setembre.

“La nostra programació és el termòmetre de la música catalana de la temporada”, afirma el director del festival, Xavier Pascual, que recalca l’aposta de l’Acústica pels artistes catalans, que representen un 90% del total. “Nosaltres barregem els principals músics de l’escena del país amb grups emergents perquè aquest festival és una oportunitat per créixer i perquè el públic descobreixi els nous talents”, afegeix. L’Acústica comptarà també amb les actuacionsd’Albert Pla, Doctor Prats, Judit Neddermann i Quimi Portet , entre d’altres.

Aquest any el festival tindrà vuit espais: cinc escenaris reservats per als concerts i tres àrees on hi haurà zones gastronòmiques, un mercat on joves dissenyadors exposaran les seves creacions i, finalment, la Fira del Disc del Col·leccionista. ¿Un dels punts forts de la cita? La proximitat entre els escenaris, ja que a pocs minuts d’una actuació de música trap s’estarà celebrant un concert indie. “La música catalana passa d’una dimensió local a nacional, gràcies a festivals com aquest”, ha assegurat la consellera de Cultura, Laura Borràs, que ha considerat que la Festa Major de Figueres s’ha convertit en la de tot el país.

El grup Madame Monsieur, que va representar França a Eurovisió amb un tema de denúncia a la política migratòria de Macron, aportarà la vocació transfronterera al festival que busca estrènyer llaços amb l’escena musical veïna. Només queda per revelar una de les actuacions que tindrà lloc dissabte a la nit i que es confirmarà a començaments d’agost, segons ha assegurat l’organització.

Música en família

Notícies relacionades

¡Però no tot seran actuacions nocturnes! El festival té en compte els més petits amb al celebració de l’Acustiqueta, la part diürna de la cita orientada als futurs assistents de l’Acústica i a les famílies. En la seva setena edició comptarà amb l’actuació de Buhos en família, Macedònia i l’Orquestra Diversiones, que ha repetit cada any des de l’inici del festival.

“Desitjo que es pugui disfrutar d’una cita musical feta tant per als que pensen com nosaltres i com per als que pensen diferent. Crec que des de la cultura es pot construir un país millor”, ha declarat l’exconseller de Cultura, Lluís Puig, en conversa telefònica des de Brussel·les com a clausura a la presentació de l’acte.