Anar al contingut

Suspesa la vaga indefinida als museus de Barcelona

Els treballadors van començar la protesta el 28 de juny passat

Europa Press / Barcelona

Suspesa la vaga indefinida als museus de Barcelona

ANDREU DALMAU

Els treballadors han suspès cautelarment les vagues indefinides al Museu Picasso, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Sala Ciutat –gestionats per Magmacultura– i el Museu d’Història de Barcelona (Muhba) –Expertus Multiserveis–, ha informat el sindicat Solidaritat i Unitat de Treballadors (SUT) aquest dimarts en un comunicat.

Des de la represa de la vaga en museus i col·leccions gestionats per Magmacultura el 28 de juny, l’empresa ha procedit a la substitució del personal vaguista tant al Picasso com al Macba, "i ha ignorat en el cas del Picasso les mesures cautelars" del Jutjat Social 15 de Barcelona.

La represa de la vaga es va produir el 28 de juny del 2018 i es va mantenir fins aquest dilluns i, "malgrat un seguiment gairebé complet de la vaga tant al Picasso com al Macba, els dos museus han continuat funcionant a través de la substitució il·legal del personal en vaga".

Sacrifici "inútil"

Per aquesta raó, el sindicat ha vist "inútil" el sacrifici salarial dels treballadors i, tenint en compte l’estratègia de l’empresa, ha decidit suspendre cautelarment els següents dies de vaga fins al 16 d’agost.

En relació amb Expertus Multiservicios, l’assemblea de treballadors del Muhba també ha decidit suspendre cautelarment la convocatòria de les següents jornades de vaga.