QUÈ FER AVUI A BARCELONA

Mayte Martín ofereix aquesta nit un concert gratuït a Nou Barris

El recital forma part de L'estiu al Pati, amb actuacions a l'aire lliure els caps de setmana durant un mes

Pròximament es podrà disfrutar de grups d'estils diferents com reggae o blues i espectacles circenses

maytemartin

maytemartin

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

A l’estiu ve més de gust estar a l’aire lliure que a casa. Una bona opció és desplaçar-se a Nou Barris que celebra des d’ahir la segona edició de L’estiu al Pati, una sèrie d’activitats que tenen l’epicentre al Pati del Districte a la plaça Major. Fins al 22 de juliol es podrà disfrutar cada cap de setmana d’una sèrie d’activitats gratuïtes que inclouen diferents estils musicals i també d’espectacles circenses, una mostra de la diversitat cultural latent a la ciutat. Aquesta nit arriba un dels moments culminants, la segona jornada del festival de flamenc (R)oles amb l’actuació d’una de les grans figures, Mayte Martín, a les nou de la nit.

La principal particularitat de la mostra és que s’ha renovat aquest any i s’ha convertit en reivindicativa, gratuïta i feminista. De fet, la jornada d’ahir estava dedicada a les dones amb les actuacions de la cantaora María José Llergo acompanyada per la violinista Elisa PrendaAna Brenes i el tàndem que formen Alba Guerrero i Isabelle Laudenbach. Mayte Martín actuarà aquesta nit amb el guitarrista Alejandro Hurtado i repassarà algunes cançons del seu últim disc, de caràcter romàntic i autobiogràfic titulat Tempo rubato, i temes més antics, sempre en la línia d’un flamenc minimalista i sense additius. Una gran artista que sempre val la pena escoltar.

  

 

Un cap de setmana amb diferents ritmes musicals

El pròxim cap de setmana, 7 i 8 de juliol, es dedicarà a diferents ritmes. Dissabte (19.00 h) actuaran The Penguins, que ofereixen una original fusió de cançons infantils a ritme de reggae en l’espectacle Ballant damunt la lluna , ambientat en un viatge interestel·lar. A continuació (20.30 h) una sessió de les Musical Sisters que combinaran soul, música negra, llatina i jamaicana. Tancaran la jornada Los Tiki Phantoms, un grup que actua parapetat darrere d’unes màscares en forma de crani d’esquelet i que faran ballar tothom amb una barreja de surf i rock’n’ roll. Diumenge (21.00 h) arribaran els Jungle Fire, una banda californiana formada per deu músics que combinen el funk amb ritmes caribenys i africans. Al llarg d’aquesta jornada també hi haurà exhibicions de breakdance.

Una imatge dels Tiki Phantoms, una banda molt original. / FERRAN SENDRA

Notícies relacionades

El 13 i 14 de juliol, el Pati acollirà una nova edició, la setzena, del Festival de Blues, organitzada des dels inicis per l’associació del barri, Capibola Blues. Obrirà el foc divendres (19.00 h) el nord-americà Kenny Neal , que destaca per l’aportació que ha fet al blues de la seva ciutat natal, Louisiana, de manera que el so New Orleans serà el gran protagonista. I a la nit (21.00 h), tot un mite, el gran Joe Louis Walker, guitarrista de blues elèctric, cantant, compositor i productor que interpreta, sobretot, clàssics del gènere. Dissabte serà per a David Giorcelli Quintet & Rob Stoner (20.30), la perfecta complicitat entre un piano blues i el seu boogie woogie i l’energia de Stoner i la seva harmònica, però també actuaran els Travellin’ Brothers (22 h.), una banda europea amb 15 anys d’història i un directe vibrant.

Una actuació de Coop de Circ, cabaret i circ per a tots els públics.

Els últims dies es presentaran espectacles circenses per a tots els públics. Els adults i els nens podran descobrir, el divendres 20,  Guillem Albà i la Marabunta (21.00 h), que ompliran de bogeria Nou Barris amb el seu xou de pallassos, però també música en directe i elements de cabaret. I, per acabar, el diumenge arriben els Cabaret amb Coop de Circ (20.00 h), una cooperativa que agrupa artistes de circ i números espectaculars. El recinte disposarà d’una barra de bar amb menjar i beguda per atendre les necessitats dels assistents. Com que els espectacles són gratis, ens podem gastar uns dinerets en el sopar.