AL·LUSIÓ AL NARCOTRÀFIC

El fiscal demana aixecar el segrest del llibre 'Fariña'

En el judici que ha començat aquest dijous, la Fiscalia reclama desestimar la demanda de l'exalcalde d'O Grove, Alfredo Bea Gondar, contra el periodista Nacho Carretero

zentauroepp42235495 nacho carretero autor del libro fari a foto la voz de galici180621123533

zentauroepp42235495 nacho carretero autor del libro fari a foto la voz de galici180621123533

2
Es llegeix en minuts

El fiscal ha demanat, en el judici que ha començat aquest dijous, aixecar el segrest del llibre 'Fariña' sobre el narcotràfic gallec, del periodista Nacho Carretero, i desestimar la demanda de l’exalcalde d’O Grove José Alfredo Bea Gondar de mig milió d’euros d’indemnització a l’autor i a l’editorial per ser esmentat en l’obra.

Un jutjat de Collado Villalba (Madrid) ha celebrat la vista i en aquesta la Fiscalia i els demandats (el periodista i l’editorial, Libros del K.O.) han sol·licitat la desestimació de la demanda a l’estimar que la menció a l’exalcalde de l’aquest municipi de Pontevedra en el llibre es basa en una sentència de l’Audiència Nacional que el va condemnar per blanqueig de diners relacionats amb el narcotràfic.

Per la seva part l’advocat de Bea Gondar ha reclamat una indemnització de mig milió d’euros i a la seva sortida del jutjat l’exalcalde ha manifestat a Efe que li ha dit a la jutge que es va veure atacat en el seu dret a l’honor per ser relacionat amb el narcotràfic i que la sentència de l’Audiència Nacional va ser anul·lada pel Tribunal Suprem.

"Els diners són el menys important i la quantitat reclamada depèn del que decideixi l’advocat però vaig haver de suportar en diverses ocasions sentir el meu besnet de 7 anys dir-me que altres nens li deien ‘narcotraficant’", ha lamentat Bea Gondar.

El judici s’ha celebrat a porta tancada per la jutge substituta de la titular del Jutjat d’Instrucció número 7 de Collado Villalba.

Fonts dels demandats han assenyalat a la sortida que tant el fiscal com els advocats defensors han estimat que no es produeixen les circumstàncies per estimar vulneració del dret a l’honor, ja que la sentència del Suprem va absoldre Bea Gondar per altres delictes

Segrest del llibre

Segons han confirmat a Europa Press fonts de l’editorial responsable de 'Fariña', Libros del K.O., l’obra es manté segrestada arran de la mesura cautelar dictada pel jutjatmanté segrestada el març del 2018.

Notícies relacionades

Aquestes fonts han assenyalat que "fins ara" la mesura es manté, i que esperen que es resolgui per part de l’Audiència Provincial el recurs que van presentar contra aquesta, ja que aquesta entitat tenia previst "reunir-se per deliberar el passat 30 de maig" i "encara no han notificat cap resolució sobre això".

Des que es va publicar la primera edició de 'Fariña' el setembre del 2015 es van vendre, fins a la data del segrest, 50.000 llibres, d’acord amb aquestes fonts. Després del segrest, les vendes es van disparar a Amazon. 

Temes:

Llibres