projecte en dubte

Tota l'oposició exigeix a Colau que respecti l'ampliació del MACBA-a-la-capella-de-la-Misericòrdia

Els grups municipals reclamen al govern que busqui un altre emplaçament per fer créixer el CAP del Raval nord

zentauroepp43719869 barcelona 12 06 2018  icult   capella de la misericordia  en180612195055

zentauroepp43719869 barcelona 12 06 2018 icult capella de la misericordia en180612195055 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts

Tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona han instat el govern d’Ada Colau a respectar el conveni amb el MACBA que preveu cedir l’antiga capella de la Misericòrdia per ampliar-lo i buscar altres espais per ubicar el Centre d’Atenció Primària (CAP) del Raval Nord.

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat amb els vots de tots els grups, excepte els del govern municipal, que s’ha abstingut, una proposta del PDeCAT per respectar l’acord aprovat i el conveni firmat entre el MACBA i l’Ajuntament de Barcelona per a la cessió de l’antiga capella de la Misericòrdia per a usos museístics i garantir un altre espai al barri del Raval per ubicar el CAP.

Amb els mateixos vots s’ha aprovat la proposta del grup municipal PSC que l’ajuntament mantingui els criteris favorables a l’ampliació del MACBA, tal com en el seu moment es va preveure amb la cessió de la finca situada a la plaça dels Àngels número 4, busqui de forma urgent l’alternativa adequada per ampliar el CAP del Raval i creï una comissió d’experts que analitzi de nou els espais considerats per ubicar el CAP i faci una proposta abans de finalitzar aquest any.

Els comissionats de Cultura, Joan Subirats, i de Salut, Gemma Tarafa, han comparegut en la comissió a petició de Ciutadans per donar les explicacions sobre la intenció del govern municipal de convertir la capella de la Misericòrdia en un CAP, en lloc d’ampliar el MACBA, tal com preveu el conveni aprovat en plenari en el 2013.

En el debat, el comissionat de Cultura ha apuntat que l’ampliació del MACBA podria fer-se en un altre lloc de la ciutat en comptes de fer-se en l’antiga capella veïna, com estableix el conveni i ha apuntat l’antiga Foneria de Canons, a la Rambla.

Espais rebutjats

El portaveu del PDeCAT, Jaume Ciurana, que va ser tinent d’alcalde de Cultura en el mandat passat, ha preguntat al comissionat Subirats: "¿Per què es resigna? ¿Ara ens ha dit que ja busca un altre espai per ampliar el MACBA? Defensi el seu model, el seu projecte, aprovat el 2017!".

Per la seva banda, la comissionada Tarafa ha explicat que el CATSalut ha rebutjat la mitja dotzena d’espais per ampliar el CAP Raval Nord que l’ajuntament li ha proposat i ha assegurat que "si apareixen nous espais donarem l’OK".

En aquest sentit, Tarafa ha explicat que tindran una reunió amb la 'consellera' de Cultura, que ha dit que hi ha un espai en el Raval que podria ser l’idoni i si el CatSalut ho considera també seria l’elegit.

Dilema entre cultura i salut

Tarafa ha subratllat que el nou equipament sanitari ja té pressupost, per la qual cosa es pot construir i té pla funcional, per la qual cosa es pot activar.

Notícies relacionades

El regidor Ciurana ha demanat a l’executiu municipal que no carregui la Generalitat la seva incapacitat de gestionar el terra i ha exigit que no es plantegi la qüestió com un "dilema entre cultura i salut: tenim clar que elegiríem salut, però no es pot plantejar així, és un clar exemple de populisme".

La regidora Carmen Andrés, la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, ha demanat al govern municipal "que no enfronti equipaments, sinó que busqui alternatives per resoldre l’ampliació del MACBA i del CAP del Raval Nord sense fer frentisme".

Temes:

Macba Ada Colau