REAPARICIÓ

Valtònyc irromp en el Concert per la Llibertat d'Expressió amb un vídeo

"Això no va de mi, va de nosaltres", diu el raper condemnat per injúries a la Corona en l'esdeveniment que se celebra a Palma de Mallorca

zentauroepp43815088 tomasmoyaphoto   valtonyc en la pantalla del video del conci180617200718

zentauroepp43815088 tomasmoyaphoto valtonyc en la pantalla del video del conci180617200718 / Tomas Moya Llado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut popularment com a Valtònyc, ha reaparegut aquest diumenge en un vídeo projectat a grans pantalles durant el Concert per la Llibertat d’Expressió a Palma de Mallorca.

El músic que va fugir del país després de ser condemnat a tres anys i mig de presó per injúries a la Corona, enaltiment del terrorisme i calúmnies, va fer una crida a favor de la unitat. “Jo sol no soc ningú. Això no va de mi, va de nosaltres. Dividits som poquets, però junts som invencibles", ha dit en un breu discurs.

Ha demanat al públic de continuar lluitant "avui i demà" pels exiliats, els presos i els represaliats, “els que hi va haver i els que hi haurà”. I va animar a deixar d’actuar "com si no passés res" veient que l’Estat no respecta "els drets bàsics i fonamentals".

Després d’acomiadar-se amb un "ens veurem aviat", el concert va prosseguir. En l’acte es va poder escoltar el rap 'No al Borbó', una de les seves cançons. 

Preparant la seva defensa

Notícies relacionades

Com ja va informar El Periódico, Valtònyc es va posar a disposició de la justícia a principis d’aquest mes en un país estranger. La seva defensa, liderada per Gonzalo Boye, ha optat per no comunicar on es troba i ha evitat revelar davant de quin tribunal respondrà, tot i que el procediment judicial ja està obert "al país on es troba" perquè el cantant espera rebre una citació per comparèixer davant de les autoritats. 

Valtònyc va esgotar el termini voluntari d’entrada a la presó fixat per l’Audiència Nacional per al 24 de maig. Des d’aquell dia, el raper està en parador desconegut i sobre ell recau una ordre de recerca i captura nacional i internacional pels delictes d’amenaces, injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme, que sumen una pena de presó de tres anys i mig, pel contingut d’algunes de les seves cançons.