CITA TECNOLÒGICA

Les 5 propostes imprescindibles del Sónar+D 2018

Google Magenta, el 'blockchain' o l'exploració espacial, protagonistes del congrés tecnològic

 

  / JULIÁN GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Si el Sónar compleix aquest any 25 edicions, el Sónar+D (el congrés dedicat a les tecnologies creatives que se celebra des d’avui i fins dissabte) buscarà precisament imaginar com serà la música, la tecnologia, el coneixement i la xarxa d’aquí a un quart de segle. Artistesempresesemprenedors investigadors s’ajunten des d’aquest dijous a Barcelona per dialogar, exposar i idear el futur cultural.

1. Google Magenta

Instrument de Google Magenta. / GOOGLE

Google, entre els molts projectes que té, compta amb Magenta, un programa d’investigació que explora el paper de l’aprenentatge automàtic en el procés de creació d’art i música. Al MarketLab del Sónar+D, es presentaran els nous instruments musicals i s’impartirà un ‘workshop’ per iniciar-se en la producció de música amb intel·ligència artificial.

Fins divendres, diversos horaris. MarketLab, Palau 4, Montjuïc.

2. El 'blockchain'

Mat Dryhurst, tecnòleg i artista digital.

El 'blockhain' (una nova estructura per emmagatzemar dades) ha arribat per revolucionar les indústries, com ho demostren les monedes virtuals (bitcoin). En l’art, el 'blockchain' hi té molt a dir, i Mat Dryhurst, tecnòleg i artista digital, analitzarà al Sónar+D com aquesta nova tecnologia pot revolucionar la creació, la col·laboració i l’intercanvi de valor en la música (i més enllà).

Divendres, 12.30 hores. Stage+D, Palau 4, Montjuïc.

3. L’exploració espacial

The Telemetron de MIT Media Lab.

El Sónar+D aposta per conquerir l’espai de la mà de l’art. Al congrés, la NASA explicarà l’estat de la recerca de planetes semblants a la Terra fora del sistema solar i com els artistes podrien facilitar la comunicació quan tingui lloc el contacte. Mentrestant, elMIT Media Labpresenta una iniciativa d’exploració espacial amb la democratització dels nanosatèl·lits, la radioastronomia i la contribució al mapatge de l’Univers.

NASA: dijous, 11.30 hores / MIT Media Lab: divendres, 14.40 hores. Stage+D, Palau 4, Montjuïc.

4. The Glass Room experience

L’exposició The Glass Room experience. / THE GLASS ROOM EXPERIENCE

Internet ha canviat les vides dels ciutadans... i també ha posat en mans de les empreses gairebé totes les seves dades. L’exposicióThe Glass Room Experienceconvida a reflexionar sobre aquest fet: el poder de les grans empreses d’internet, com la tecnologia està canviant la societat i què està passant amb les dades dels ciutadans.

Fins divendres, diversos horaris. MarketLab, Palau 4, Montjuïc.

5. El 'networking'

Desenvolupadors al Sónar+D.

Notícies relacionades

Per descomptat, al Sónar+D es buscarà el desenvolupament de la indústria: l’Startup Garden i les seves activitats paral·leles són el punt de reunió per a inversorsempreses‘start-ups’ professionals. Un total de 30 ‘start-ups’ exposaran els seus projectes, i rebrà la visita d’inversors com Nick Crosthwaite (Spotify), Jan Bohl (Ableton) o Max Rimpel (Index Ventures).

Fins divendres, diversos horaris. Startup Garden, Palau 4, Montjuïc.