Anar al contingut

canvi en el govern

José Guirao, nou ministre de Cultura i Esport

L'exdirector del Museu Reina Sofia substitueix Màxim Huerta, que ha dimitit després de sis dies en el càrrec

Natàlia Farré

José Guirao, nou ministre de Cultura i Esport

JOSE LUIS ROCA

José Guirao serà el nou ministre de Cultura i Esport del Govern de Pedro Sánchez, en substitució de Màxim Huerta, que ha dimitit aquesta mateixa tarda, segons han confirmat fons de l’Executiu a Efe.

El gestor cultural d’Almeria va ser responsable de l’àrea de Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria en els anys vuitanta, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura de 1993 a 1994 i director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia entre aquell any i el 2001. Segons les fonts del Govern, Guirao prendrà possessió del càrrec demà a les 11.00 hores davant del Rei al Palau de la Zarzuela.

Llicenciat en Filologia Hispànica, va néixer el 1959. Va iniciar la seva activitat política el 1983 com a responsable de Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria, càrrec en el qual va estar fins al 1987.

José Guirao (dreta) amb la Reina Sofia (centre) i Esperanza Aguirre (esquerra), el 2001 al Museu Reina Sofia de foto / josé maría pastor

El juny de 1988 va ser nomenat director general de Béns Culturals de la Conselleria de Cultura i Medi Ambient de la Junta d’Andalusia, lloc en el qual va cessar l’octubre de 1993 a petició pròpia, ja que dies després va ser nomenat, en Consell de Ministres, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura.

Un any després, el 23 de setembre de 1994 va ser nomenat pel Consell de Ministres nou director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, i enva remodelar la seva col·lecció permanent.

Entre el 2001 i el 2014 va estar al capdavant de la Casa Encendida, un espai cultural de Madrid pertanyent a la desapareguda Caja Madrid i, després de la seva transformació, a la Fundació Montemadrid, que ara presidia. 

Temes: Govern