ICONA

Una campanya reclama per a Madrid una cabina com la del telefilm de Mercero

Les adhesions a la petició iniciada a change.org s'apropen ja a les 4.000

la-cabina

la-cabina

1
Es llegeix en minuts

Milers de persones han demanat ja a l’Ajuntament de Madrid la instal·lació a la capitald’una cabina de telèfon com la del telefilm d’Antonio Mercero 'La cabina', protagonitzada per José Luis López Vázquez. La petició, formulada a través de la pàgina web change.org, compta amb l’adhesió de més de 3.600 firmes.

"Madrid hauria d’explotar més els seus escenaris cinematogràfics icònics i convertir-los en reclams culturals per a madrilenys i turistes. D’aquesta manera, l’Ajuntament aconseguiria enriquir el valor cultural dels carrers i tots podríem aprendre més sobre l’extensa tradició cinematogràfica de la ciutat", diu el text de la petició.

Per començar amb aquesta "iniciativa cultural i cinèfila", la proposta sol·licita a l’Ajuntament de Madrid instal·lar una cabina "igual que la de la pel·lícula" i "si pot ser a l’emplaçament original on va ser rodada" en homenatge a Antonio Mercero, mort fa poc.

Notícies relacionades

Estrenada el 1972, 'La cabina' narra l’anguniosa història d’un home atrapat en una cabina telefònica que ningú no pot ajudar a sortir.

Aquest telefilm, el guió del qual va escriure Mercero juntament amb José Luis Garci, va ser guardonat amb l’Emmy que concedeix l’Acadèmia d’Arts i Ciències de la Televisió dels EUA, el premi de la Crítica Internacional de Montecarlo i el Premi Marconi a Milà.