prevenció

El Primavera Sound, preparat contra els abusos i les agressions sexuals

El festival, com el Sónar, el Cruïlla i nombroses sales de Barcelona, s'ha adherit al protocol municipal contra les violències masclistes

fsendra43554580 barcelona  30 05 2018 primavera sound  ambiente y publico en180531160323

fsendra43554580 barcelona 30 05 2018 primavera sound ambiente y publico en180531160323 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El festival Primavera Sound, que comença aquest dimecres amb contundents aperitius tant gratuïts com de pagament, s’ha adherit al ‘No Callem’, el protocol contra les agressions sexuals en espais de lleure nocturn impulsat per l’Ajuntament de Barcelona juntament amb sales i festivals de la ciutat.

¿En què es tradueix l’adhesió del Primavera Sound al protocol municipal? En una caseta informativa i d’atenció al públic al Fòrum, l’espai de la cita musical. I en personal itinerant en tasques d’informació i detecció de possibles casos d’assetjament i agressions sexuals. Així mateix, totes les persones que treballen a la mostra musical han rebut indicacions sobre la iniciativa i el protocol d’actuació.

El Primavera Sound anima els assistents que, si presencien algun cas d’agressió o comportament inadequat, ho comuniquin a un membre del seu equip. L’objectiu és fer de la cita un espai lliure de violència masclista.

Notícies relacionades

A la iniciativa ‘No Callem’ també s’hi han afegit el Sónar i el Cruïlla, així com les sales de música en directe i lleure nocturn Apolo, Razzmatazz, Plataforma, Sidecar, Tarantos, Arena, Jamboree, Marula i Moog, entre d’altres.

Ni de bon tros ‘No Callem’ és una mesura de cara a la galeria. Segons l’enquesta sobre violència masclista realitzada a Catalunya el 2016, el 29,29% dels tocaments amb violència i el 31% dels tocaments sense violència es produeixen en espais de lleure.