DIA DEL LLIBRE

¿Quins llibres recomanen els polítics catalans per Sant Jordi?

Puigdemont, Arrimadas, Torrent, Iceta i Colau, entre altres, llancen les seves lectures recomanades

zentauroepp38157662 sant jordi180410204639

zentauroepp38157662 sant jordi180410204639 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Sant Jordi és dia de roses i llibres. La tradició no s'escapa ni per als principals polítics catalans, que com cada any han recomanat algunes lectures per a un dia molt especial per als catalans. 

Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont recomana als lectors que aquest Sant Jordi triïn una obra de l'autor holandès Rob RiemenPer combatre aquesta època: Dues consideracions urgents sobre el feixisme, que edita Arcàdia Editorial.

El llibre que assenyala el diputat de JxCat des de Berlín, on és actualment, aborda que el ressentiment que hi ha en les democràcies de masses i el fenomen del populisme el que de veritat amaga és el ressorgiment del feixisme a Europa.

Inés Arrimadas

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, també aposta per l'assaig, i en el seu cas es decanta per Prisioneros de la geografía Prisioneros de la geografía(Península), de Tim Marshall, que recomana per prendre consciència de la importància de la geopolítica i dels recursos naturals.

Roger Torrent

Qui es decanta per la novel·la és el president del Parlament, Roger Torrent, que elegeix La setena funció del llenguatge(Edicions 1984), de Laurent Binet, i aprofita per enviar un missatge polític: "Aquest llibre parla del poder de la paraula. La gent s'entén parlant i no a les presons".

Oriol Junqueras

L'elecció del líder d'ERC, Oriol Junqueras, és un llibre que li van portar a la presó recentment i que els seus familiars i amics diuen que li va encantar i que també inclou un missatge entre línies: Mira'm amb els ulls. No és tan difícil entendre'ns (Rosa del Vents), de Míriam Hatibi, on l'autora fa una crida al diàleg contra els prejudicis, la fractura social i contra el racisme i l'odi.

Miquel Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, anima a llegir Maria Aurèlia Capmany. L'època d'una dona (Meteora), una biografia d'Agustí Pons, però també té una recomanació en clau política: Empantanados Empantanados(Península), de l'exdiputat i exdirigent d'ICV Joan Coscubiela.

Xavier García Albiol

El líder del PP català, Xavier García Albiol, recomana Los pacientes del doctor García (Tusquets), d'Almudena Grandes, que amb gran habilitat barreja "una història d'espionatge trepidant i una reflexió sobre l'amistat amb fets reals situats als anys de la guerra civil espanyola".

Xavier Domènech

Per Sant Jordi el líder dels comuns, Xavier Domènech, expressa la seva admiració incondicional per Carme Riera i deixa el lector triar l'obra que desitgi: 'Te deix, amor, la mar com a penyora' (Labutxaca), 'Qüestió d'amor propi' (Edicions 62) i 'Dins del darrer blau' (Labutxaca).

Carles Riera

El diputat de la CUP Carles Riera recomana l'obra d'un fugaç diputat cupaire de l'anterior legislatura, Julià de Jòdar'Els vulnerables' (Comanegra), la recreació del relat de Frankenstein el 1929 en una Barcelona de revolucions industrials, socials i polítiques.

Ada Colau

També aposta per literatura ambientada a la capital catalana l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que escull l'edició que ha editat l'Ajuntament de Barcelones, de Manuel Vázquez Montalbán, una obra amb més de 30 anys, capital per entendre la ciutat.

Elsa Artadi

Notícies relacionades

La portaveu de JxCat al Parlament, Elsa Artadi, llança una mirada al món i aposta per una obra relacionada amb el budisme com Mindfulness Zen: La consciència de l'ara (Viena), de Lluís Nansen, i una altra amb els exploradors com Dirección Machu-Picchu (Xplora), de Mark Adams.

Neus Munté

La presidenta del PDECat i candidata a les primàries del partit per ser alcaldable a Barcelona, Neus Munté, recomana La dona que no sabia plorar' La dona que no sabia plorar(Columna), de Gaspar Hernàndez  i Feliçment, jo sóc una dona(Edicions 62), de Maria Aurèlia Capmany, autora de qui es compleix el centenari del naixement.