estrella de la música electrònica

Mor el 'dj' Avicii als 28 anys

L'artista suec ha sigut trobat sense vida a la capital d'Oman

zentauroepp43011021 file   in this aug  30  2013 file photo  swedish dj producer180420194901

zentauroepp43011021 file in this aug 30 2013 file photo swedish dj producer180420194901 / Amy Sussman

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El reconegut discjòquei productor suec Avicii ha mort aquest divendres als 28 anys, segons ha comunicat la seva representant, Diana Baron. El músic supervendes, que respon al nom de Tim Bergling, ha sigut trobat ja sense vida a Masqat, la capital d'Oman, avui, 20 d'abril, a la tarda. "La família està destrossada i demanem a tothom que, per favor, respecti la seva necessitat de privacitat en aquest moment difícil", sentencia la nota, que afegeix que no hi haurà cap altra declaració de l'entorn de l'artista respecte al tràgic succés. Per ara, es desconeixen les causes de la mort del jove discjòquei suec. 

Nascut a Estocolm el 8 de setembre de 1989, Avicii va aconseguir rellevància mundial gràcies a la cançó 'Levels', que el 2011 es va convertir en un enorme èxit. Autor d'altres èxits com 'Wake me up', 'Hey brother' o 'The nights', estava considerat un dels millors -i més ben pagats- 'djs' del món i actualment ocupava la posició 28 en el prestigiós rànquing de la revista 'Dj Mag', llista en què va arribar al tercer lloc (2012 i 2013). Durant la seva trajectòria, l'artista suec va guanyar prestigiosos premis com l'American Music Awards, Billboard Music Awards i MTV Europe Music. 

Un any 'retirat'

Notícies relacionades

Avicii, estrella de l'EDM (electronic dance music), va sorprendre tothom fa dos anys quan va anunciar que es retirava amb 26 anys per explorar altres camps i tenir més temps per a "la vida de la persona real darrere l'artista". Més tard, en una entrevista amb la revista 'Billboard' va dir que havia pres la decisió per motius de salut. "L'escena no era per a mi. No era pels xous ni per la música. Van ser les altres coses que m'envoltaven, coses que mai van ser naturals per a mi", apuntava en l'entrevista. "En general, soc una persona introvertida. Per a mi sempre ha estat molt difícil. Crec que em vaig impregnar de massa energia negativa", va afegir aleshores.

Finalment, només va ser una aturada d'un any, ja que l'agost del 2017 va tornar amb nou material. Una pausa en el seu ascens infinit i meteòric: en pocs anys va passar de l'anonimat a ser reclamat per artistes de la talla de Coldplay Madonna, que van reclamar els seus serveis com a productor el 2014 i el 2015. El 'dj' suec, que va actuar com a estrella en festivals arreu del món, també va col·laborar amb David Guetta, Lenny Kravitz o Robbie Williams, entre altres. Un altre de les fites de la seva carrera és la firma el 2014 de 'Dar um Jeito (We will find a way)', l'himne oficial del Mundial de futbol celebrat al Brasil, amb Carlos Santana, Wyclef Jean i Alexandre Pires.