ESTRENES DE LA SETMANA

Cinc raons per estimar Dwayne 'The Rock' Johnson

El carismàtic protagonista de 'Proyecto Rampage' s'ha convertit en icona de la cultura popular, l'home més ben pagat de Hollywood i, fins i tot, el més guapo del món segons 'People'

jgarcia42802790 west hollywood  ca   april 05  dwayne johnson attends the 20180410194801

jgarcia42802790 west hollywood ca april 05 dwayne johnson attends the 20180410194801 / Matt Winkelmeyer

4
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Han passat gairebé 20 anys des que Dwayne The Rock va entrar a la nostra vida. Els seguidors de la lluita lliure van tenir la sort de conèixer-lo abans, però segur que no s’haurien imaginat mai que aquesta massa de carn de dos metres i 120 quilos acabaria convertint-se en una icona de la cultura popular, en l’home més ben pagat de Hollywood i, potser el que és més increïble, en el més guapo, segons la revista People

    I és que tot el que envolta Dwayne Johnson, per alguna raó desconeguda, acaba resultant marcià. Potser per aquesta raó ha aconseguit que a ningú l’estranyi gaire que fantasiegi amb convertir-se algun dia en president dels Estats Units. No només això, a una gran part de la població del país fins i tot li va semblar una gran idea i en una enquesta d’intenció de vot va superar en diversos punts el mateix Donald Trump. A la gent li agrada The Rock, se’n fia. Al seu compte d’Instagram podem veure’l en una foto aixecant pesos inassumibles per a qualsevol mortal i en la següent subjectant dos gossets amb un somriure angelical. Si aquestes raons no resulten suficients per adorar-lo, aquí n’assenyalem algunes altres de cara a l’estrena de la seva última pel·lícula, Proyecto Rampage.

SAP RIURE’S DE SI MATEIX

És potser el quid de la qüestió, el secret del seu èxit. El seu característic físic li va obrir les portes dels block-busters d’acció, però en realitat la seva carrera va començar a despuntar a partir del moment en què el públic va descobrir que també podia fer riure i ser molt graciós.

   

The Rock, amb Kevin Hart, en un fotograma d''Un espía y medio'.

 En la seva època de lluitador ja sabia com posar-se a tothom a la butxaca amb les seves bromes, però el seu gran encert va ser ampliar el seu registre a través de l’autoparòdia, una cosa que practica de forma magistral a les pel·lícules Dolor y dinero (2013), de Michael Bay, o a Un espía y medio, en què interpreta un exadolescent obès que després d’haver sofert bullying es converteix en agent de la CIA per lluitar contra els «abusadors».

Les seves aparicions televisives (a Saturday Night Live disfressat de Bambi o interpretant The Rock Obama, al Late Show de Jimmy Fallon, tots dos a la cadena NBC, fent gimnàstica, o al programa de comèdia musical Lip Sync Battle, al canal de cable Spike, imitant Bee Gees) mereixen gairebé un capítol a part.

ÉS AMIC DELS NENS

L’any 2007 va constituir un moment d’inflexió en la carrera de The Rock gràcies a la seva participació en una pel·lícula de Disney titulada Papá por sorpresa, d’Andy Fickman. Hi interpretava un jugador de futbol americà que s’havia d’enfrontar a la paternitat inesperada d’una nena de set anys. El cine familiar tenia un nou ídol que irradiava tendresa.

    

Dwayne Johnson, amb els seus companys de repartiment a 'Jumanji'.

Papá por sorpresa va ser el seu particular Poli de guarderia, però a diferència d’Arnold Schwarzenegger, que no va seguir practicant-lo, Dwayne Johnson va trobar un filó en el gènere infantil i juvenil: La muntanya màgica (2009), Rompedientes (2010) i, sobretot, Viatge al centre de la Terra 2: L’illa misteriosa (2012) i més recentment el remake de Jumanji. La seva participació en la cinta d’animació Vaiana, en què a més a més cantava una memorable cançó, va constituir una prova de foc definitiva: La Roca també funcionava com a dibuix animat.

UNA HISTÒRIA DE SUPERACIÓ

Com tot gran heroi americà, Dwayne Johnson va tenir un passat trist del qual va aconseguir sortir victoriós. Quan tenia 14 anys, la seva família va ser desnonada i el seu somni de ser jugador de futbol americà es va truncar quan el seu entrenador li va dir que no era prou bo. Va haver de posar-se a treballar amb el seu pare, que combatia en la lluita lliure per uns quants dòlars, i va començar a cultivar el seu cos. Amb 20 anys encara no tenia on caure mort. Va patir una depressió, però es va esforçar, va lluitar i es va sacrificar per aconseguir els seus somnis i ara pot erigir-se com a exemple de tenacitat i constància. I sense presumir-ne gaire. A més a més, ajuda nens en risc d’exclusió econòmica, social i mèdica a través del seu Dwayne Johnson Rock Foundation. I compra cotxes a la seva mare per compensar les seves penúries.


El toc extravagant de les seves pel·lícules

La Roca, en una imatge promocional de 'Proyecto Rampage'.

Notícies relacionades

L’actor estrena Proyecto Rampage, en què interpreta un primatòleg que es fa amic d’un goril·la i junts lluiten contra uns monstres gegants. No sembla un argument gaire convincent, però precisament en el disbarat és on The Rock se supera. El realisme no és el seu punt fort, a ell el que li va és el delirium tremens narratiu. Per això se sent tan còmode en el cine de catàstrofes, perquè en aquestes pel·lícules qualsevol cosa pot passar. Vegin San Andrés o la pròxima El rascacielos, que promet bones dosis d’heroisme psicotrònic.

ELS MÚSCULS NO IMPORTEN

Es prepara físicament amb extenuant dedicació diàriament i, com és lògic, gran part dels seus papers es basen en la seva força i contundència corporal. Després d’encarnar El rey Escorpión, el seu paper més salvatge pel que fa a vigorèxia anatòmica va ser el d’Hèrcules. Per a Dwayne, el que és important és respectar l’esperit del personatge i és per això que durant sis mesos es va llevar a les quatre del matí per entrenar-se. Però ell no presumeix mai de músculs. Per a ell el que és més important és la feina i la constància. Per això no li tremola el pols al reconèixer que no es va portar bé amb Vin Diesel durant el rodatge de la pel·lícula Fast and Furious perquè li sembla un gandul. 

Dwayne Johnson, amb Vin Diesel, en l'última entrega de la saga 'Fast & Furious'.