Als 74 ANYS

Mor Steven Bochco, creador de sèries com 'Canción triste de Hill Street' o 'La ley de Los Angeles'

El productor i guionista, que lluitava contra la leucèmia, ha mort mentre dormia

Steven Bochco, al seu despatx de Califòrnia, l’agost del 2016.

Steven Bochco, al seu despatx de Califòrnia, l’agost del 2016. / Chris Pizzello (AP)

1
Es llegeix en minuts

El cèlebre productor i guionista novaiorquès Steven Bochco, recordat per sèries com Canción Triste de Hill Street, La ley de Los Angeles i Canción Triste de Hill StreetLa ley de Los AngelesPolicías de Nueva York, produccions que van marcar la història de la televisió, ha mort aquest diumenge als 74 anys, segons han informat mitjans locals, que citen fonts familiars.

Notícies relacionades

A Bochco li van diagnosticar leucèmia fa uns quants anys, assenyala el diari Daily News. El 2014 va rebre un trasplantament de cèl·lules. "Steven va lluitar contra el càncer amb força, coratge, gràcia i el seu insuperable sentit de l'humor", ha assenyalat la família de Bochco en un un comunicat difós per aquest rotatiu. Segons la família, Bochco va morir mentre dormia, acompanyat de tots els seus.

De la seva prolífica carrera, que va començar amb sèries com Ironside o Colombo destaquen èxits com Canción triste de Hill Street (Hill Street Blues, en anglès), el seu gran hit, que va guanyar vuit premis Emmy en la seva temporada pilot i va aconseguir 98 nominacions en els sis anys següents. També les sèries televisives La ley de Los Angeles (L.A. Law, 1986-1994), Policías de Nueva York (NYPD Blue, 1993-2005), Murder One (1995-1997) i City of Angels (2000), entre altres produccions.