CAS TANCAT

Les restes de Dalí tornen a la cripta del Teatre-Museu de Figueres

L'exhumació del cadàver es va fer al juliol per ordre judicial per portar a terme unes proves de paternitat

24791723 59

24791723 59

1
Es llegeix en minuts

Les restes de Salvador Dalí que van ser exhumades el 20 de juliol per ordre judicial per a una prova d'ADN sol·licitada per una dona que reclama la paternitat del pintor, i que va resultar negativa, han sigut restituïdes a la tomba del Teatre-Museu de Figueres.

Segons informa la Fundació Gala-Dalí, l'operació es va portar a terme ahir a la nit sota unes carpes que preservaven la intimitat i la memòria de l'artista, tal com ja es va fer en el moment d'extreure les parts del cadàver que els experts van considerar oportunes per analitzar si corresponien al pare de Pilar Abel.

De matinada

A la restitució, que s'ha acabat de matinada, hi han assistit el secretari general i el gerent de la Fundació Gala-Dalí, Lluís Peñuelas i Joan Manuel Sevillano respectivament, així com l'equip del forense Narcís Bardalet, que va ser responsable d'embalsamar el cos del pintor després de la seva mort.

Notícies relacionades

El Teatre-Museu de Figueres, una vegada completat tot l'operatiu, ha obert les portes aquest divendres en l'horari habitual de les 9.30 hores.

L'exhumació va ser ordenada per la magistrada María del Mar Crespo, del Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid, que va firmar un exhort que es va executar el 20 de juliol.