CENSURA DE CINE

Tunísia prohibeix 'Call me by your name' per la temàtica homosexual

La distribuïdora del film de Luca Guadagnino, aspirant als Oscars, denuncia "un atemptat contra les llibertats"

zentauroepp41421243 icult pelicula call me by your name180228203235

zentauroepp41421243 icult pelicula call me by your name180228203235

1
Es llegeix en minuts

‘Call me by your name’, una història d'amor entre dos homes, que competeix en la cursa dels premis Oscar, que es concediran diumenge que ve, ha sigut prohibida pel Ministeri de Cultura tunisià, segons ha anunciat aquest dimecres una de les principals distribuïdores del país, Lassaad Goubantini.  

El ministeri ha prohibit el permís d'explotació de la pel·lícula, que s'havia de projectar aquesta tarda en una gran sala del centre de Tunis, però a última hora s'ha anunciat a Facebook que s'anul·lava. 

El distribuïdor del film de l'italià Luca Guadagnino ha denunciat un “atemptat contra les llibertats”, assenyalant que la censura ha sigut “segurament deguda al tema de la pel·lícula”. ‘Call me by your name’ narra la història d'amor entre un adolescent de 17 anys i un home adult. 

L'agència France Presse ha intentat contactar amb el Ministeri de Cultura de Tunísia sense èxit. Segons Lassaad Goubantini, la prohibició “entra en contradicció amb la Constitució tunisiana”.  

Homosexualitat penada

Notícies relacionades

Durant molt de temps tema tabú a Tunísia, l'homosexualitat s'ha convertit els últims anys, gràcies a l'acció de diverses oenagés, en un tema social regularment abordat en els mitjans de comunicació. No obstant, les pràctiques homosexuals segueixen sent punibles amb tres anys de presó en virtut del Codi Penal i les persones LGBT s'enfronten a una forta hostilitat social.

L'estiu passat, la justícia tunisiana va prohibir ‘Wonder Woman’ perquè l'actriu protagonista, Gal Gadot, és israeliana.