obituari

Mor el llegendari cantant Vic Damone als 89 anys

L'artista nord-americà, baríton de veu suau, ha mort en un hospital de Miami Beach (Florida)

42040695 60

42040695 60 / Scott Stetzer (AP)

1
Es llegeix en minuts

El llegendari cantant 'crooner' Vic Damone ha mort en un hospital de Miami Beach (Florida) als 89 anys per problemes respiratoris. Fonts de la família han informat a diferents mitjans nord-americans de la defunció ahir dilluns de Damone, que va estar envoltat dels seus éssers estimats a l'hospital Mount Sinai de Miami Beach.

El canal Fox News ha assenyalat que, dies abans de la seva mort, Damone va rebre a l'hospital una trucada del president dels EUA, Donald Trump, amic personal d'aquest cantant baríton de veu suau que va vendre milions de còpies i va desenvolupar una carrera professional de mig segle.

Cantant i actor

Damone, que de nom real es deia Vito Farinola, va protagonitzar diverses sèries de televisió, com 'The Vic Damone Show' al canal NBC, i va actuar en pel·lícules com 'El príncep captaire' (1944) i 'Rica, jove i bonita' (1951), però el cantant no es considerava una verdadera estrella de la pantalla. "Mai vaig pensar en mi mateix d'aquesta manera. Aquest no és el meu do particular. El meu regal va ser cantar", va escriure Damone al seu llibre de memòries.

Damone, que vivia retirat a Palm Beach, va obtenir gran èxit en els seus més de 2.500 gravacions amb cançons com "You're breaking my heart", "My heart cries for you", "On the street where your Live" i, el 1957, la cançó "An affair to temember", del film "Tu i jo" (1957), protagonitzat per Cary Grant.

Notícies relacionades

Damone va formar part de l'"edat d'or" dels cantants 'crooner' (terme per referir-se als artistes amb repertori melòdic)  que van asssolir gran fama després de la Segona Guerra Mundial, entre ells Frank Sinatra, Tony Bennett, Dean Martin o Perry Com.

Farinola va néixer el 12 de juny de 1928 a Nova York en el si d'una família d'immigrants italians, Rocco i Mamie (Damone) Farinola.