INFORME FORENSE

Tom Petty va morir per una "sobredosi accidental" de fàrmacs

L'autòpsia revela que el músic, mort a l'octubre als 66 anys, combatia el dolor amb fentanil, l'opiaci que va causar la mort de Prince

zentauroepp40391200 tom petty171002224737

zentauroepp40391200 tom petty171002224737 / Andrew Chin

1
Es llegeix en minuts
EFE

El músic nord-americà Tom Petty, que va morir l'octubre passat als 66 anys, va ser víctima d'una "sobredosi accidental" de fàrmacs, segons els resultats de l'autòpsia revelats divendres per la família del músic.

Dana Petty, viuda de l'artista, i Adria Petty, una de les seves filles, han explicat en un comunicat que sabien que al músic li havien prescrit medicaments per al dolor, i van afegir que estaven "segures", abans que es revelés l'informe dels forenses, que la seva mort va ser "un accident desafortunat". Petty tenia un emfisema pulmonar, problemes al genoll i una fractura al maluc.

Les familiars de Petty han indicat que, entre altres substàncies, el músic s'aplicava pegats de fentanil, un potent opiaci que també va estar darrere de la mort de Prince. Aquest analgèsic és entre 80 i 100 vegades més potent que la morfina i entre 25 i 40 vegades més fort que l'heroïna, d'acord amb l'informe del 2015 sobre narcòtics de l'Agència Antidrogues Nord-americana (DEA).

Un debat "saludable"

"Malgrat la seva dolorosa lesió, va insistir a mantenir el seu compromís amb els seus seguidors i va fer 53 concerts de la gira amb una fractura al maluc", van assenyalar els familiars de Tom Petty, que van assegurar que per això es va agreujar la seva malaltia. A més, van confiar que aquesta autòpsia pot fer que augmenti el debat sobre l'epidèmia per consum d'analgèsics que viu els Estats Units: "Entenem que és una discussió saludable i necessària i esperem que d'alguna manera aquest informe ajudi a salvar vides".

Notícies relacionades

El mitjà especialitzat en notícies de famosos TMZ va informar que l'autòpsia de Petty detalla que el músic va prendre, a més de fentanil, altres medicaments, com oxicodona o alprazolam.

Petty, que va morir el 2 d'octubre a Los Angeles, era una figura fonamental del rock nord-americà gràcies a discos memorables, com Tom Petty & the Heartbreakers (1976), Damn the torpedoes (1979), Full moon fever (1989) i Wildflowers (1994).