CONFLICTE PATRIMONIAL

Méndez de Vigo, sobre Sixena: "Hi ha hagut molts recursos, és bo procedir"

El ministre de Cultura confirma que ha donat ordres a la Generalitat de no tornar a recórrer l'última reclamació del jutge

zentauroepp39511421 gra136  lleida  31 07 2017   el museu de lleida  que permane170804115910

zentauroepp39511421 gra136 lleida 31 07 2017 el museu de lleida que permane170804115910 / Mario Gascon

1
Es llegeix en minuts

El titular d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, considera que ja hi ha hagut «molts recursos» contra els requeriments judicials que obliguen al retorn dels béns del monestir de Sixena que es troben a Catalunya i, per tant, «en aquest cas és bo procedir». Així ho va confirmar ahir Méndez de Vigo en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, recordant la seva indicació a la Generalitat de no recórrer l’última providència judicial d’Osca respecte a aquest tema. El termini per presentar recurs a aquesta ordre expirava dimecres. «He dit que no recorrin perquè, des d’aquest punt de vista, hi ha hagut molts recursos i és bo procedir», va dir el ministre.

Notícies relacionades

Méndez de Vigo és responsable provisional del Departament de Cultura de la Generalitat per l’aplicació de l’article 155. Malgrat això, el ministre va reconèixer ahir que encara no havia rebut la providència del jutge d’Osca que li demana que faciliti el compliment de la sentència que ordena la devolució de 44 obres artístiques de Sixena dipositades al Museu de Lleida. Aquest requeriment judicial hauria d’anar adreçat al ministeri, però Méndez de Vigo va afirmar ahir que encara no l’ha vist i, per tant, no ha pogut prendre una decisió. «No l’he rebut encara i és important, perquè en el que s’ha publicat en premsa s’apunta que hi ha documentació annexa», va matisar.

El titular de Cultura va reiterar que, una vegada disposi de tota la documentació, actuarà amb «diligència i deteniment», però que no ho farà abans perquè seria «caure en frivolitat o superficialitat».