24 EDICIÓ DELS PREMIS MTV

Shawn Mendes triomfa als EMAs

Una espectacular gala al Wembley Arena va coronar el 'teenager' canadenc com a Millor Artista, Millor Cançó i Millors Fans

Eminem va reaparèixer amb nou material i U2 es va consagrar com a Global Icon dues setmanes abans de llançar el seu nou àlbum

zentauroepp40924526 emas mendes con tres premios171112233533 / Vianney Le Caer

zentauroepp40924526 emas mendes con tres premios171112233533
zentauroepp40922164 emas rita ora171112223822
zentauroepp40905673 emas u2 bono171112230448
zentauroepp40922739 emas camila cabello171112231023

/

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La gala dels Europe Music Awards (EMAs) celebrada ahir a la nit a Londres va coronar Shawn Mendes en una espectacular gala al Wembley Arena. El teenager canadenc va ser votat com a millor artista i millor cançó, per There’s nothing holding me back, a més a més d’emportar-se el millors fans.  Les joves generacions pugen amb força, com van demostrar també Dua Lipa, una model de 22 anys que es va emportar el premi com a Artista Revelació, i la cantant i compositora cubana Camila Cabello, feliç i exultant als seus 20 anys després de coronar-se com a millor artista pop. Inoblidable l’escenografia, amb piscina inclosa, en la sensual interpretació d’Havana.

Els U2, que dissabte van oferir un magnífic concert a Trafalgar Square per a 7.000 persones, van cedir el protagonisme a la gala a altres. En lloc d’actuar abans de recollir el seu trofeu com a Global Icon, van preferir projectar el vídeo de la seva nova cançó Get out your own way, realitzat amb imatges d’aquell singular esdeveniment al centre de Londres. El tema s’entreveu com un dels èxits del seu nou àlbum, Songs of experience, que sortirà a la venda el pròxim 1 de desembre.

La gala, que l’any que ve se celebrarà el 4 de novembre a Bilbao, coincidint amb el 25è aniversari dels EMAs, la va obrir Eminem, escollit millor artista de Rap. Va impactar cantant Walk on water des d’un pub londinenc, actuació gravada que li va permetre aparèixer just després per acabar de cantar al Wembley Arena davant el deliri dels seus seguidors. La gala va seguir de manera trepidant amb Rita Ora, presentadora de la gala, corrent per arribar a temps a l’acte amb barnús.

Va ser un gran xou amb moments estel·lars com el mix de Rita Ora amb 50 ballarins a escena, o l’entrada futurista de Travis Scott a cavall d’un robot ocell abans d’oferir Butterfly effect. Demi Lovato, com va fer Ora, també va optar per un mix i va unir els seus populars Sorry not sorry amb Tell me you love me.

Per part masculina, va ser digne de destacar el moment tendre amb Shawn Mendes bolcant-se en el seu premiat tema There’s nothing holding me back, i  l’actuació de Liam Payne amb l’hiperballable tema Strip that down, en què va demostrar que podia anar més enllà d’One Direction.

Coldplay es va coronar com a millor artista de rock i el veterà Miguel Bosé, com a millor artista espanyol.

Taylor Swift, la gran derrotada

Ed Sheran es va emportar el premi al millor directe i Kendrick Lamar, va superar amb Humble els seus adversaris en l’apartat de millor vídeo: Foo Fighters, Kate Perry, Kyle i Taylor Swift. L’artista nord-americana va ser, per cert, una de les grans derrotades de la nit.

Notícies relacionades

David Guetta va acomiadar la cerimònia amb Dirty, sexy, money, el seu nou single. El discjòquei francès, millor artista electrònic, va tenir la col·laboració d’altres col·legues: French Montana, Charli XCX i Afrojack.

Londres ha deixat el llistó alt. L’any que ve li toca a Bilbao.