CINE ASIÀTIC

'Hikari', de Naomi Kawase, obre la cinquena edició de l'Asian Film Festival

Caixaforum, Cinemes Girona i la Filmoteca de Catalunya són les seus d'una mostra que presenta 120 pel·lícules de 25 països

1
Es llegeix en minuts
Fada Macià

L'Asian Film Festival. Barcelona (AFFBCN), mostra especialitzada en cine asiàtic, celebra la seva cinquena edició fins al 12 de novembre en tres seus principals –CaixaForum, els Cinemes Girona i la Filmoteca de Catalunya– de la mà de Casa Àsia. La inauguració oficial tindrà lloc avui als Cinemes Girona amb la projecció de Hikari, la nova pel·lícula de la directora japonesa Naomi Kawase (Una pastisseria a Tòquio), que es va presentar en l’últim Festival de Cannes. 

    La programació, distribuïda en sis seccions (Oficial, Panorama, Netpac, Discoveries, Secció Especial i Retrospectiva, dedicada al cineasta taiwanès Hsiao Hsien-Hou), consta de 120 pel·lícules produïdes en els últims tres anys i procedents de 25 països asiàtics diferents. Les cinematografies més representades són les de l’Iran, amb 10 títols, i el Japó, Corea del Sud i Kirguizistan, amb nou cada un. Altres països amb presència en la mostra són l’Afganistan, l’Índia, Kazakhstan, Tadjikistan, la Xina, Austràlia, Mongòlia, Bangla Desh, Bhutan, Cambodja, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Hong Kong, Filipines, Indonèsia, Tailàndia, Taiwan, Vietnam i Nova Zelanda.

«RETRAT CONTEMPORANI»

«Totes les pel·lícules conflueixen a mostrar un retrat contemporani de les diferents comunitats, pobles i nacions asiàtiques», apunta Menene Gras Balaguer, directora del festival i del departament de Cultura de Casa Àsia, que subratlla que l’objectiu de l’AFFBCN és establir «un lloc de trobada i diàleg intercultural» amb els països d’aquesta zona del món.

La pel·lícula inaugural, Hikari, relata la història d’amor entre Misako, una jove que es dedica a l’audiodescripció de pel·lícules per a persones invidents, i un fotògraf que va perdent la vista. 

Notícies relacionades

Les entrades per a les sessions del festival es poden adquirir a la pàgina web de la mostra: 

http://asianfilm festival.barcelona/2017/es/.