AUTOR D''A DESALAMBRAR'

Mor el cantautor uruguaià Daniel Viglietti

El compositor d''A desalambrar' i 'Canción para mi América' va musicar poemes d'escriptors espanyols i iberoamericans

ealos12548040 daniel viglitetti en luz de gas

ealos12548040 daniel viglitetti en luz de gas / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

El compositor, cantant i guitarrista Daniel Viglietti, la veu més compromesa de la cançó popular uruguaiana dels anys 60 i 70, ha mort a Montevideo, on va néixer el 1939, als 78 anys. 

Notícies relacionades

L'obra musical de Viglietti es va caracteritzar per una particular barreja entre elements de música clàssica i del folklore uruguaià i es va convertir en una referència per als cantautors de tota l'Amèrica Llatina. A partir del seu segon disc, 'Hombres de nuestra tierra', va començar a treballar en la musicalització de poemes d'escriptors com Líber Falco, César Vallejo, Rafael Alberti, Federico García Lorca i Nicolás Guillén. Van destacar en particular les seves col·laboracions sobre l'escenari amb Mario Benedetti.

Entre les seves composicions més conegudes figuren 'A desalambrar', 'Canción para mi América', 'Milonga de andar lejos' i 'Gurisito', i algunes han sigut part del repertori d'artistes internacionals, com la xilena Isabel Parra, l'espanyol Joan Manuel Serrat, l'argentina Mercedes Sosa, la cantant mexicana nascuda a Costa Rica Chavela Vargas o la veneçolana Soledad Bravo.