CRÍTICA DE CINE

'La hora del cambio': una sàtira poc subtil

'La hora del cambio': una sàtira poc subtil

Tràiler de ’La hora del cambio’. (2017) / periodico

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

'La hora del cambio' intenta restituir la comèdia italiana dels anys 50 i 60. Però encara que tenen bon ull per a les situacions quotidianes, els personatges tan barroers com entranyables i el sarcasme polític, a Salvatore Ficarra Valentino Picone, coguionistes protagonistes, els manca en el seu cinquè treball l’esperit corrosiu i la ironia de Mario Monicelli, Pietro Germi o Dino Risi i estan més a prop de Roberto Benigni.

   

 Ficarra i Picone són dos joves col·laboradors d’un parell de polítics que s’enfronten per l’alcaldia d’una localitat siciliana. L’alcalde, conservador, explica el seu programa per la ràdio mentre el film mostra imatges de la ciutat plena de bosses d’escombraries, forats i un excés de trànsit. 

Notícies relacionades

    

No és precisament subtil. Gairebé tota la pel·lícula funciona amb seqüències de xoc d’humor groller. El candidat progressista tampoc és un model de virtuts. La cinta pretén riure’s de tothom encara que li falta el to corrosiu perquè el poder polític salti fet a miques i el conjunt no sigui una comèdia simplement simpàtica. 

La hora del cambio ★★

Direcció:  Ficarra & Picone

Repartiment:  Salvatore Ficarra, Valentino Picone, Vincenzo Amato, Antonio Cataria, Sergio Friscia

Títol original:  'L’ore legale'

País:  Itàlia

Durada:  88 minuts

Any:  2017

Gènere:  Comèdia

Estrena:  11 d'agost del 2017