Anar al contingut

OBITUARI

Mor Haruo Nakajima, l'actor que va donar vida a Godzilla

L'intèrpret, que es va posar en 12 ocasions en la pell del monstre radioactiu nipó, va morir d'una pneumònia als 88 anys

Mor Haruo Nakajima, l'actor que va donar vida a Godzilla

Junji Kurokawa

L'actor japonès Haruo Nakajima, conegut per donar vida a Godzilla en una dotzena de pel·lícules, va morir el 7 d'agost a la tarda a causa d'una pneumònia als 88 anys, ha informat l'agència nipona Kyodo. Nascut l'1 de gener del 1929 a la ciutat de Sakata, situada a la prefectura de Yamagata (nord), Nakajima es va posar per primera vegada en el vestit del monstre radioactiu nipó quan tenia 25 anys per al film original 'Godzilla' (1954), d'Ishiro Honda.

Nakajima va donar vida a la prolífica criatura de la productora cinematogràfica Toho 12 vegades en els següents 18 anys fins a 'Godzilla vs. Gigan', el film del 1972 dirigit per Jun Fukuda.

Haruo Nakajima, vestint-se de Godzilla. 

L'actor va explicar en una entrevista amb el canal especialitzat Great Big Story publicada a l'abril com va portar a terme la seva pròpia investigació per donar vida al monstre estudiant els animals al zoològic de Tòquio, i que sufocant que era el vestit, de més de 100 quilos de pes. La vestimenta original de Godzilla estava feta amb un preparat de formigó per l'escassetat de materials més lleugers com el cautxú després de la segona guerra mundial.

Tot i saltar a la fama per ser el primer home que es va posar en la pell de Godzilla, Nakajima va començar la seva carrera en pel·lícules bèl·liques i de samurais, entre les quals destaquen 'Eagle of the Pacific' (1953), també d'Ishiro Honda, i 'Los siete samurais' (1954), d'Akira Kurosawa.

Una imatge promocional de 'Godzilla'.

A més de Godzilla, Nakajima va encarnar altres monstres per a l'estudi nipó Toho, com Mothra, en la pel·lícula homònima del 1961, o King Kong, en el film 'King Kong escapes!' (1967). També va aparèixer en altres títols com 'Frankenstein conquers the world' (1965), on va interpretar el monstre reptilià Baragon, i a "War of the Gargantuas" (1966), on era l'antagonista, Gaira.

Temes: Cine

0 Comentaris
cargando