CINE

Teresa Lozano acusa la seva pròpia pel·lícula, 'Ligones', d'"intentar legitimar" la violació

L'actriu renuncia a "promoure o lucrar-se" amb el film perquè "hi ha certs límits que no es poden sobrepassar"

zentauroepp39593702 teresa lozano actriz instagram170807204938

zentauroepp39593702 teresa lozano actriz instagram170807204938

1
Es llegeix en minuts

Teresa Lozano, actriu que participa en la comèdia 'Ligones' que es va estrenar el 28 de juliol passat, ha renunciat a "promoure o lucrar-se" amb el film a l'entendre que "intenta legitimar conductes violentes amb la dona", entre elles la violació, legitimant-les mitjançant l'humor.

En un text escrit a Facebook, Lozano assegura que a 'Ligones' hi ha una escena de violació a "una noia inconscient" (que l'actriu explica també en la seva publicació), ressaltant que "hi ha certs límits que no es poden sobrepassar". Tot i no descartar la seva "responsabilitat", justifica que va entrar en la pel·lícula "d'un dia per l'altre" a l'haver abandonat l'altra actriu protagonista el rodatge, així que no es va poder llegir tot el guió.

Fotografia de promoció de la pel·lícula 'Ligones'.

En relació amb aquesta escena, en què un dels protagonistes manté relacions sexuals amb una noia inconscient, Lozano afirma que quan la va veure a la gran pantalla, "no me'n sabia avenir". "No m'havia imaginat mai que una comèdia pogués arribar tan lluny. Perquè això no és comèdia, és una barbaritat. Intentar que una violació sigui graciosa és una salvatjada i si una dona està inconscient i només balbuceja, no se la pot tocar", ha criticat.

En xoc

Notícies relacionades

Després de quedar "en xoc", la intèrpret reconeix que es va veure "formant part d'una cosa" que detestava i fins i tot diversos companys se li van acostar per dir-li que l'escena els "havia recordat el cas de la violació de Sant Fermí". "És denigrant i perillós mostrar aquesta mena de conductes violentes i legitimar-les", ha apuntat.

Lozano ha assegurat que va parlar amb el director de la pel·lícula, José Texeira, per mostrar-li el desacord amb aquesta escena, si bé el realitzador la va defensar amb arguments "vergonyosos". "Em fa pànic pensar que un grup de xavals puguin anar a veure la pel·lícula i pensin que violar una dona inconscient és tenir sexe amb ella, que tenen dret a fer-ho, que no passa res i fins i tot pot ser que ella ho disfruti", ha sentenciat.