FESTIVAL

Ton Koopman torna a Bachcelona

El cèlebre músic holandès anima a descobrir la música amb 'Bach per a nens' al Recinte Modernista de Sant Pau aquest divendres

abertran39211968 icult   musico  ton koopman  foto frederic fern ndez torner170720133857

abertran39211968 icult musico ton koopman foto frederic fern ndez torner170720133857

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Després de l’èxit d’anteriors convocatòries, Bachcelona celebra la seva cinquena edició del 19 i el 25 de juliol. Després dels dos concerts al Palau de la Música dedicats a la creació de la Missa en si menor, Ton Koop-

man ofereix avui dues actuacions familiars al Recinte Modernista de Sant Pau (16.00 i 18.00 h).

El director holandès, mestre del clavecí i l’orgue, està encantat de tornar amb el format Bach per a nens, la finalitat del qual és acostar la figura del compositor Johann Sebastian Bach a gent de totes les edats. En aquest format, Koopman toca un petit orgue mentre actuen dos ballarins-actors, la seva filla Marieke entre ells. «L’objectiu és transmetre que la música clàssica no és avorrida, els nois han de captar que poden divertir-s’hi», diu Koopman. «És brutal veure com la meva filla és capaç de captar la seva atenció perquè escoltin. Però també juga a ser una nena i persegueix Jonas, l’altre actor».

Notícies relacionades

Koopman, que impartirà una classe magistral a l’Ateneu Barcelonès, va començar a fer aquest tipus d’actuacions familiars fa cinc anys. «Em preocupa que en la música barroca i clàssica cada vegada hi ha més gent gran entre el públic. Les escoles presten poca atenció a la música. No ho posen fàcil per aprendre’n i ara els nens i joves es pensen que la música clàssica és avorrida i trista». Està convençut que aquest tipus de propostes poden variar la situació.

Entusiasta de Bachcelona

Per això aplaudeix la iniciativa de Bachcelona i la seva idea d’organitzar coses diferents amb la música de Bach com a base. En aquesta edició, per exemple, a més de l’actuació del baríton suís Stephan Macleod també avui (Sant Pau, 17.00 h), el pianista cubà Roberto Fonseca fusionarà Bach i música cubana a Jamboree aquest diumenge, hi haurà un concert d’orgue al Palau Güell a càrrec de Paolo Oreni dilluns i dimarts es projectarà el film mut El viento (1928), de Sjöström, amb música electrònica de Gerard Erruz. La cita serà a la Filmoteca, que organitza un cicle en sintonia amb Bachcelona.