CONCERT ÚNIC

Quatre dives del musical, reines a Pedralbes

Madalena Alberto, Victoria Hamilton-Barritt, Rachel Tucker i Marisha Wallace reviuen la màgia de xous com 'Cabaret', 'Rent', 'Evita' i 'Miss Saigon'

fcasals39190037 divas170706163304

fcasals39190037 divas170706163304

3
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El festival Jardins de Pedralbes reuneix avui quatre destacades primeres figures dels musicals. Per primera vegada, Madalena Alberto, Victoria Hamilton-Barritt, Rachel Tucker i Marisha Wallace coincideixen en un escenari per traslladar la màgia dels famosos títols de Nova York i Londres.

    

Miquel Tejada, al capdavant d’una orquestra creada per a l’ocasió, ha estat assajant aquests dies amb les solistes, encantades amb l’oportunitat de fer sentir als espectadors com si fossin a Broadway o al West End a través d’un variat programa ple de grans 'hits'. No ha sigut difícil d’elaborar. La bona sintonia, el respecte i la generositat entre elles ha facilitat la feina, segons va explicar Martín Pérez, director del festival.

    

«El que més m’agrada de cantar en concert és que pots donar-te el luxe no només de cantar rols amb els quals el públic t’identifica. A Barcelona, per exemple, podré interpretar una cançó fascinant d’un rol masculí el nom del qual és molt pròxim al meu cognom», va dir Victoria Hamilton-Barritt, conscient que la seva endevinalla no suposarà cap problema per als fans del gènere. Són molts, i uns quants van tenir la sort de poder conèixer els seus ídols durant un petit descans entre els assajos realitzats ahir al Conservatori Superior del Liceu.

DE LONDRES A BARCELONA

Només hi va faltar la nord-americana Marisha Wallace, que va arribar ahir mateix al matí de Londres on el dia abans havia actuat en dues funcions de 'Dreamgirls'. «Ser aquí ens

fa sentir molt bé, com unes autèntiques dives», va dir fent broma Rachel Tucker just en el moment de començar la trobada per trencar el gel.

    

A diferència dels fans del pop com Lady Gaga, els seguidors de musicals no es disfressen ni porten cartells dedicats als seus ídols. Són molt més discrets. La majoria, a més a més, eren estudiants de teatre musical i van aprofitar la trobada per descobrir els trucs de les cantants per protegir la seva veu.

     

«Quan tinc vuit funcions a la setmana bec molta aigua, utilitzo un humidificador elèctric a casa i em cuido moltíssim», va destacar Tucker, la bruixa verda de Wicked, nascuda a Irlanda del Nord. «És a dir, res de sortir amb amics. S’ha de reservar la veu i descansar el cos per poder rendir en escena», va afegir veient la joventut dels seus fans.

   

 «El descans necessari va en funció del que cantes. No és el mateix l’esforç que suposa 'Wicked' que 'A walk in the park'», va declarar Hamilton-Barritt, que va debutar l’any 2003 amb 'Mamma Mia!' i ha destacat últimament a 'The wild party'. «Personalment prefereixo estrenar musicals de nova creació, una cosa que és més fàcil a Broadway que al West End, on s’acostuma a tirar més cap als grans títols per no deixar la zona de confort», va afirmar la cantant.

LA PROTAGONISTA D’‘EVITA’

Per a la seva col·lega portuguesa, Madalena Alberto, és tan important comptar amb noves cançons i històries com debutar en produccions noves de clàssics del repertori. «La capacitat per aguantar el ritme d’un musical una vegada estrenat la vas adquirint. És clar que un s’ha de cuidar  perquè si no ho fas la veu se’n ressent. El teu cos està connectat a la veu», afegeix Alberto, cantant que va brillar com a protagonista d’'Evita' i que també va destacar a 'Les misérables', entre altres musicals.

    

Això sí, elles recomanen prendre-s’ho sense angoixes i fins i tot consideren recomanable prendre una copa de vi negre cada dia. «És ideal com a preparació per al xou sempre que en prenguis una copa, compte, no tota l’ampolla», van advertir entre rialles. Se les veu de molt bon humor, felices i amb ganes de sorprendre el públic.

Notícies relacionades

  

 Entre els espectadors hi haurà Paula, una fan vinguda de Madrid, que ha aprofitat aquesta trobada amb les artistes per fer-se una foto amb una Polaroid amb la seva favorita, Tucker, que després hi ha estampat el seu autògraf.