25è ANIVERSARI DE LA SEVA MORT

San Fernando recorda Camarón de la Isla

El consistori planeja construir un museu dedicat al cèlebre 'cantaor', mort el 2 de juliol del 1992 a Barcelona víctima d'un càncer

zentauroepp39143242 camaron170702195519

zentauroepp39143242 camaron170702195519 / Roman Rios

1
Es llegeix en minuts

San Fernando, la localitat gaditana on va néixer José Monje Cruz, Camarón de la Isla, va recordar ahir amb emoció i orgull el cantaor. Va morir fa 25 anys a Barcelona, víctima del càncer, el 2 de juliol de 1992.

    La corporació municipal, representants de la seva penya, admiradors i veïns i les seves dues germanes, Isabel i Remedios, van participar en una ofrena floral en el mausoleu que representa el cantaor al cementiri municipal on va ser enterrat.

Notícies relacionades

    La localitat té en projecte construir un museu que albergui el seu llegat i serveixi de referència a una figura inqüestionable del flamenc. «Avui és un dia en què sentim que tots els veïns de la Isla estem amb Camarón», va recordar ahir l’alcaldessa de San Fernando, Patricia Cavada. La seva mort «va ser un dia tràgic per a San Fernando, per al flamenc i en general per a la música», va subratllar. L’Ajuntament de la localitat natal de Camarón de la Isla s’ha proposat que aquest aniversari sigui «un impuls per dignificar encara més, si pogués ser, i portar al més alt la seva figura». L’exposició 25 anys sense Camarón. Llegenda infinita, integrada per una trentena d’imatges de l’arxiu gràfic de l’Agència EFE, s’ha traslladat a l’entorn del centre comercial Bahía Sur, on serà fins al 25 d’agost. 

    A Camarón se’l considera un dels millors cantaores de flamenc de tots els temps i un revolucionari del cante que va contribuir, juntament amb Enrique Morente, al renéixer d’un gènere que vivia una greu crisi però respectant les seves essències més genuïnes. 

Temes:

Flamenc