FINS AL 7 DE MAIG

Barcelona vessa màgia

Alguns dels més destacats il·lusionistes internacionals participen en la primera edició del festival Mag Fest

jgblanco38102021 jorge blass mago ilusionista foto josep garcia170419092011 / JOSEP GARCIA

jgblanco38102021 jorge blass mago ilusionista foto josep garcia170419092011
jgblanco38102767 dani daortiz y yann frisch170419135458
fcasals38095279 tina lenert170418195612

/

2
Es llegeix en minuts
JOSEP GARCIA / BARCELONA

L’art de l’impossible en el seu vessant més entretingut s’ha instal·lat a Barcelona fins al 7 de maig de la mà del festival internacional Mag Fest; una cita que celebra la seva primera edició sota la direcció del prestigiós il·lusionista Jorge Blass, que va sorprendre amb els seus jocs el mateix David Copperfield.

    

El festival, que va arrencar el dia 7 d’abril passat amb les actuacions del nord-americà Adam Rubin i el català Xavier Tapias a l’Espai Joan Brossa, viurà divendres i dissabte que ve el seu segon capítol amb dues sessions de màgia de proximitat al Rei de la Màgia i arribarà al seu zenit al Teatre Victòria, que entre els dies 26 d’abril i el 7 de maig vinent acollirà la Gala Barcelona Ciutat Màgica, on intervindran set dels més destacats il·lusionistes internacionals de gran format. A més a més, en col·laboració amb la Fundació Abracadabra, es realitzaran actuacions solidàries a diversos hospitals infantils.

  

 L’aclaparadora personalitat del malagueny Dani DaOrtiz, un dels millors cartomags del món, i la inventiva del francès Yann Frisch protagonitzaran, els dies 21 i 22 d’abril, les vetllades del Rei de la Màgia. DaOrtiz està considerat un geni amb la baralla; les seves rutines són dinàmiques i imprevisibles i combinen una tècnica exquisida amb un sentit de l’humor boig. Per la seva part, el jove Yann Frisch, campió del món el 2012, només necessita una piloteta i una tassa per deixar els espectadors bocabadats.

  

Notícies relacionades

 I de la màgia de prop a les grans il·lusions que brindaran les gales del Victòria. Per allà passaran el nord-americà Mike Caveney, tot un clàssic dels trucs còmics; la també nord-americana Tina Lenert, la il·lusionista més contractada del món actualment i especialista en màgia dramatitzada; els alemanys Sos & Victoria Petrossian, que posseeixen el rècord Guinness de canvi ultraràpid de vestuari (16 vestits en 120 segons); el sorprenent coreà Hun Lee, capaç d’«accelerar i rebobinar el temps» mentre apareixen i desapareixen objectes; l’ucraïnès Voronin, mag, mim, actor i còmic que ha aconseguit fama mundial amb els seus números de màgia catastròfica; el barceloní Charlie Mag, especialista a fer aparèixer i desaparèixer coloms de forma molt nova, i, per últim, Jorge Blass, l’artífex del festival, que ha aconseguit introduir les noves tecnologies en els seus jocs usant mòbils, tauletes o xarxes socials.

MÉS MÀGIA A LA CARTELLERA

En paral·lel a les activitats del Mag Fest, del 20 al 30 d’abril vinent el mestre Juan Tamariz torna a desplegar la seva espectacular baralla al Teatre Tívoli, i a més a més cada dijous a la nit Pere Rafart oferirà els seus trucs al Rei de la Màgia. 

Temes:

Màgia