El Trapezi de Reus estrena director artístic en la 21a edició

La Fira del Circ de Catalunya torna amb un centenar de representacions de l'11 al 14 de maig

ewrr

ewrr

1
Es llegeix en minuts
ESTER TORRAS / BARCELONA

El Trapezi de Reus, que se celebrarà de l’11 al 14 de maig, obre una nova etapa en la 21a edició amb més de 100 representacions i l’estrena de director artístic. Leandro Mendoza, de la companyia Cíclicus, agafa el relleu de Jordi Gaspar, amb la intenció de fomentar directament la producció de circ catalana i potenciar més el vessant professional.

«El Trapezi és un esdeveniment molt consolidat, amb molt de públic i amb espais molt treballats, i per això volem donar-li continuïtat», va assegurar Mendoza en la presentació del programa. Encara que no s’acosten grans canvis en aquesta edició de transició, des de la direcció artística es valora a mitjà termini recuperar l’espectacle inaugural i l’espai dels firaires, que s’han perdut per falta de recursos, i «fer un salt cap als grans formats». El primer pas per fomentar la producció d’espectacles arriba amb una coproducció amb el festival de dansa Sismògraf d’Olot a través del muntatge 'MiraT', de Circ Pànic, una representació de perxa xinesa amb música en viu.

 

COMPANYIES CATALANES

Un total de 39 companyies, més de la meitat residents a Catalunya, ompliran de circ el centre de la capital del Baix Camp. El trio de pallassos, Jordi Martínez, Arquetti i Oriolo, inauguraran el festival amb 'El Cabaret', que aquest any canvia d’emplaçament i se situa a la plaça del Mercadal per «donar-li més protagonisme», va explicar Mendoza.

Notícies relacionades

Les estrenes de la programació són 'Pulso', d’Atempo Circ; 'Espera', amb equilibris acrobàtics de la Cia EIA; 'Polos', un muntatge de poledance i malabars de la Cia ES, i la performance de gran format 'Léger démelé', dels belgues Collectif à sense uniqueLos Galindos i els seus equilibris a 'Udul', els malabars de Miguel Gigosos a 'Möbius' i el català Oriol Boixader amb la seva crítica social a 'Big Bank' són d’altres  primícies. El pressupost per a aquesta edició és de 375.000 euros, majoritàriament provinents del consistori i de la Diputació de Tarragona. Més enllà de la programació artística, la fira també acollirà activitats en l’espai professional, per convertir l’aparador circense català en un referent europeu.

 

Temes:

Reus Circ