RÈCORD NEGATIU DE TAQUILLA

Un sol espectador en l'estrena de l'última pel·lícula de Shia LaBeouf

El 'thriller' bèl·lic 'Man down' obté una recaptació de set lliures en el primer cap de setmana al Regne Unit

zentauroepp36448523 this image released by lionsgate shows shia labeouf in the f170405160054

zentauroepp36448523 this image released by lionsgate shows shia labeouf in the f170405160054

1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'actor nord-americà Shia LaBeouf ja fa uns quants anys que rep més atenció dels mitjans per les seves excentricitats que per la feina com a intèrpret. Doncs bé, les coses sembla que han canviat. L'home que es va passejar per l'alfombra vermella de la Berlinale amb una bossa de paper al capamb una bossa de paper al cap (i, quan va ser interpel·lat per un periodista, li va deixar anar: "Soc una bossa, fes-me preguntes de bosses") ha tornat a veure com el seu nom apareixia a les pàgines dels diaris per una raó estrictament cinematogràfica. La mala notícia és que aquesta raó no és altra que la desastrosa carrera comercial de la seva última pel·lícula, el 'thriller' bèl·lic 'Man down', que el cap de setmana de l'estrena al Regne Unit ha recaptat un total de... set lliures (8,2 euros).

"Aquesta estrena hauria de figurar en els rècords Guinness", ha assenyalat Paul Dergarabedian, un expert de l'empresa d'anàlisi de dades ComScore, citat per la revista 'Variety'. Les set lliures de recaptació corresponen a una sola entrada venuda en l'única projecció de 'Man down' a tot el Regne Unit, que va tenir lloc en un cine de Burnley, Lancashire (si la sessió s'hagués fet a Londres, la taquilla hauria sigut més alta, perquè a la capital les entrades són més cares).

Notícies relacionades

La pel·lícula, dirigida per Dito Montiel i protagonitzada per Shia LaBeouf i Kate Mara ('House of cards'), es va presentar en els festivals de Venècia i de Toronto, on va rebre crítiques negatives. El seu pas pels cines dels Estats Units es va saldar amb una taquilla de 454.500 dòlars (uns 426.000 euros). La calamitosa estrena de Burnely ha coincidit amb el llançament de 'Man down' a les plataformes digitals de vídeo en 'streaming', així que, tal com apunta Dergarabedian, és possible que la publicitat associada a aquesta penosa recaptació es converteixi en un reclam i acabi revertint a favor de la pel·lícula.

Almenys, això seria un consol. En aquella bossa de paper que LaBeouf va lluir a la Berlinale hi figurava escrita la frase "Jo ja no soc famós". Es diria que els espectadors britànics han decidit donar-li la raó.