Antonio Banderas: "Vaig patir un infart, però he tingut sort"

L'actor malagueny confessa que des de l'"avís de salut" ja no és un addicte a la feina

lmmarco37818512 spanish actor and director antonio banderas and his girlfrie170325221049 / JON NAZCA

lmmarco37818512 spanish actor and director antonio banderas and his girlfrie170325221049
fmce-biznaga-oro-antonio-banderas-05

/

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

El Festival de Màlaga acaba de complir «un somni»: entregar a Antonio Banderas una Bisnaga honorífica. Hores abans de rebre-la, l’actor malagueny, de 56 anys, va comparèixer davant la premsa i va confessar amb naturalitat que els problemes de salut que va patir al gener, recollits amb certa alarma per mitjans de comunicació nacionals i internacionals, es van deure a un infart.

«El 26 de gener vaig patir un infart, però vaig tenir sort», ha explicat l’estrella de Hollywood. «Em vaig tornar addicte a la feina, però després de l’avís de salut la possibilitat de tornar a la meva terra és molt possible», va afegir en referència a deixar la seva actual vida nòmada, amb un peu als EUA i un altre a Europa, i establir-se a la casa que s’acaba de comprar al centre de la seva ciutat natal. «Li he clavat una pallissa important a la patata en els últims 37 anys. Vaig travessar l’Atlàntic set vegades en un any. Però ara em trobo molt bé i amb ganes de tornar», va explicar.

CRÍTIQUES A TRUMP / Respecte al seu país d’acollida, els EUA, Banderas va insistir en el que molts col·legues sostenen: que Donald Trump és un mal per a Hollywood i que, a més, el president nord-americà no ho amaga. De fet, la festa paral·lela que va organitzar el mandatari la nit dels Oscars va ser «un gest de menyspreu». «Resulta difícil pensar que estarà quatre anys en el poder. Però hi estarà. El que fa més por és per què han votat Trump els que ho han fet. Hi ha un desencant general al món i sembla que estem vivint una espècie de salt al buit que no entenem gaire».

Respecte a la seva Bisnaga d’honor, l’actor, productor i director va assegurar que els premis comencen a justificar-se perquè «els 60 ja estan molt a prop i la barba em delata». Banderas ja té el Donostia del Festival de Sant Sebastià i l’Espiga d’honor de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid.

 L’homenatjat va insistir que el Festival de Màlaga, que compleix 20 anys, no li deu res; més aviat al contrari. «S’ha fet gran. Soc jo el que li està agraït per la paciència que ha tingut amb mi. M’agradaria haver estat més a prop», va dir després d’elogiar la decisió de l’organització d’ampliar la secció oficial a concurs al cine que es fa a l’Amèrica Llatina.

Notícies relacionades

Malgrat tenir al cap una vida una mica més relaxada, el noi Almodóvar (La piel que habito, ÁtameMatador) va admetre que té ganes de dirigir una altra pel·lícula. «Després de 102 films ja sé com són els rodatges». 

Ara mateix està embrancat –ja fa uns quants anys perquè el projecte no acaba de tirar endavant per complicats problemes legals– en la nova pel·lícula de Carlos Saura33 días, la crònica del febril procés de creació del Guernica del seu paisà Pablo Picasso