Méndez de Vigo no està a favor de prohibir la revenda 'on line'

El ministre d'Educació, Cultura i Esport és més partidari de "regular" una activitat que té una última normativa del 1982

mendezok

mendezok

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Després que diversos intèrprets abanderats per Alejandro Sanz sol·licitessin al Govern que s'estudiï la realització d'una llei que prohibeixi la revenda d'entrada per internet, on poden arribar a preus fins a 10 vegades superior que l'original, el ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, ha afirmat aquest dimecres que prohibir la revenda seria com "posar portes al camp" i ha explicat que si es prohibeix a Espanya, la revenda podria realitzar-se "des de qualsevol altre país". No obstant, sí que ha contemplat la necessitat de regulació "per evitar els preus abusius i que la cultura, un bé preat per a tots, sigui inabordable per a persones que no poden pagar-la".

La regulació estatal en matèria d'espectacles data del 1982, quan es va celebrar el mundial de futbol, però la normativa, és clar, només es referia a la postvenda a peu de carrer. "És veritat que les coses han canviat molt", ha convingut i s'ha compromès a col·laborar amb els diferents departaments ministerials per tractar l'assumpte. 

Notícies relacionades

Per la seva part, el diputat de Ciutadans, Félix Álvarez, ha reiterat que s'està "derivant el mercat i s'està permetent que certes persones s'estiguin enriquint d'una manera immoral per sobre de l'esforç i el treball d'artistes, promotors i productors i de les il·lusions de la gent". A més ha apuntat que amb aquesta pràctica  "s'està apartant l'accés d'aquests esdeveniments culturals a persones amb recursos econòmics limitats". 

L'actitud més crítica per part dels artistes espanyols a aquest respecte es va desencadenar amb les queixes de Joaquín Sabina que va denunciar la revenda 'on line' de les entrades del seu concert a la Corunya. Els 90 euros originals s'havien convertit en 500 per obra i gràcia dels especuladors.