DISNEY FA UN PAS ENDAVANT

Cines dels EUA veten 'La bella i la bèstia' per incloure un personatge gai

"No podem comprometre les ensenyances de la Bíblia", assegura el propietari d'un autocine d'Alabama

la-bella-y-la-bestia-pelicula-2017-2

la-bella-y-la-bestia-pelicula-2017-2

1
Es llegeix en minuts

La revelació que la nova versió de 'La bella i la bèstia', d'estrena imminent, inclou el primer "moment exclusivament gai"inclou el primer "moment exclusivament gai" en la història de Disney ha començat a mobilitzar els sectors més retrògrads de la societat nord-americana. Els propietaris d'un autocine d'Alabama ja han anunciat públicament que cancel·len totes les projeccions que tenien programades de la pel·lícula, una decisió que serà probablement imitada en altres sales del país.

En un comunicat penjat a la seva pàgina de Facebook, els responsables de l'únic cine de Henagar (un petit municipi del Sud rural dels EUA) asseguren que són, "en primer lloc", cristians i, per tant, no poden permetre que les seves decisions empresarials "comprometin les ensenyances de la Bíblia". I assenyalen que al seu cine "només s'hi projecten films per a tota la família", de manera que els espectadors sàpiguen que hi poden anar i "veure pel·lícules sense preocupar-se de si hi ha sexe, nus, homosexualitat o llenguatge groller". No diuen res sobre la violència.

L'escena en qüestió, que va revelar el director de la pel·lícula, Bill Condon, està protagonitzada pel servent Le Fou (interpretat per Josh Gad) i per Gaston (Luke Evans), el cavaller que serveix i desitja. La inclusió d'aquest moment ha sigut molt celebrada per les organitzacions de defensa dels drets dels homosexuals als Estats Units, que la consideren "un pas endavant molt important per als joves d'avui" però que temen que reaccions com les de l'autocine de Henagar es reprodueixin ara en altres llocs.

AL CINE AMB JESÚS

Notícies relacionades

El propietari del cine en qüestió es defensa de les crítiques: "Hi haurà gent que no hi estarà d'acord. Està bé. Però quan les companyies cinematogràfiques s'entesten a voler imposar-nos la seva visió del món, hem de reaccionar. Si no podem portar la nostra neta d'11 anys o el nostre net de 8 a veure una pel·lícula, no té sentit veure-la. Si no puc seure en un cine a veure una pel·lícula amb Déu o Jesús al meu costat, no té sentit projectar-la".

L'allau de comentaris negatius que ha suscitat la decisió ha portat els responsables de l'autocine a cancel·lar la seva pàgina de Facebook. 'La bella i la bèstia', protagonitzada per Emma Watson, Dan Stevens i el citat Luke Evans, s'estrenarà als EUA el 17 de març.