POLÈMIC CONCERT

Música de Springsteen per donar la benvinguda a Trump

Una banda d'homenatge al 'Boss' actuarà en una de les gales d'inauguració de la presidència davant la indignació dels fans

Música de Springsteen per donar la benvinguda a Trump

SPENCER PLATT (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Bruce Springsteen no s'ha mossegat la llengua a l'hora de fer pública la seva aversió per Donald J. Trump. Durant la campanya electoral, va arribar a dir que era un "idiota" i després del triomf del magnat va assegurar que mai havia tingut tanta por pel futur dels Estats Units. Al 'Boss' no li agrada ni un pèl el pròxim president. I, no obstant, la seva música formarà part de les celebracions que tindran lloc amb motiu de la presa de possessió de Trump la setmana que ve. Una paradoxa que, sens dubte, deu haver contrariat el rocker de Freehold i que ha posat en peu de guerra un considerable sector dels seus fans.

The B Street Band, una banda d'homenatge a Springsteen que recrea en directe els seus principals èxits, ha sigut contractada per actuar el dijous 19 de gener a la gala d'inauguració de la presidència que ofereix a Washington el governador de Nova Jersey, Chris Christie, un dels polítics republicans més afins a Trump. La qüestió és que The B Street Band va participar en aquest mateix acte el 2009, després de la primera victòria electoral d'Obama, i va repetir el 2013, i les seves actuacions van ser tan satisfactòries que el comitè organitzador de la gala va lligar per contracte la seva presència el 2017 abans fins i tot que Trump anunciés la seva candidatura.

MANTENIR EL COMPROMÍS

Notícies relacionades

"No sabíem que això passaria", ha assegurat Willie Forte, fundador i teclista de la banda, en declaracions recollides per 'The New York Times'. "Si em pregunten si reconsideraria la nostra presència si pogués viatjar en el temps i sabés el que passaria, la resposta és 'per descomptat". Des que es va anunciar la participació de The B Street Band, el grup ha rebut centenars de missatges de fans de Springsteen exigint-los que cancel·lin l'actuació. Forte s'hi resisteix: "Vaig créixer en una família que em va ensenyar que quan adquireixes un compromís, fas una promesa o firmes un contracte, l'has de complir".

La New Jersey State Society, que s'encarrega d'organitzar l'acte, ha defensat la presència a la festa de la música de Springsteen, a qui la directora de la institució, Nancy Blades Fatemi, ha definit com "una llegenda de la música que fa que els ciutadans de Nova Jersey se sentin orgullosos". "És com quan contemples un 'rembrandt' o llegeixes Shakespeare. ¿És que t'importen les seves idees polítiques?".