ALS 89 ANYS

Mor William Peter Blatty, pare d''El exorcista'

L'escriptor va conquistar l'Oscar i el Globus d'Or al millor guió per l'adaptació de la seva pròpia novel·la, dirigida el 1973 per William Friedkin

blatty

blatty

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Autor de la novel·la i del posterior guió de 'L'exorcista', William Petter Blatty va morir dijous a la nit als 89 anys, sense que s'hagin revelat les causa de la seva mort. L'escriptor i guionista nord-americà, nascut a Nova York el 1928, va conquistar l'Oscar i el Globus d'Or al millor guió adaptat pel seu treball en l'obra mestra del cine de terror dirigida el 1973 per William Friedkin.

Va ser el mateix director, precisament, qui va confirmar la notícia de la mort del seu "amic i germà" a través del seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

Blatty va vendre només als Estats Units més de 13 milions d'exemplars de la seva novel·la, escrita el 1971 i basada, segons sembla, en un exorcisme efectuat el 1949 del qual Blatty havia sentit parlar el 1950, quan rebia classes a la Universitat de Georgetown, un centre dirigit per sacerdots jesuïtes. A més de la referencial novel·la, Blatty va escriure una dotzena de guions cinematogràfics, diversos d'ells per a Blake Edwards, com 'El nou cas de l'inspector Clouseau' (1964), '¿Qué hiciste en la guerra, papi?' (1966) o 'Darling Lili' (1970).

A més de guions i novel·les, Blatty també es va atrevir amb la direcció. Ell mateix es va encarregar de portar al cine les seves novel·les 'La novena configuració' (1980), estranya, gairebé maleïda, pel·lícula ambientada en un hospital psiquiàtric, mai estrenada a Espanya; i 'L'exorcista III' (1990), basada en la seva novel·la 'Legió'.