El Grup Planeta posa per primera vegada un peu a Itàlia

El president de Planeta, Josep Creuheras, confirma l'acord amb DeAgostini per arribar a les llibreries italianes

El grup preveu que el mercat del llibre creixi entre un 1% i un 2% a Espanya el 2016

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El president del Grup Planeta, Josep Creuheras, ha confirmat l'aposta pel mercat italià, on arribarà per primera vegada a les llibreries del braç dels italians De Agostini, amb qui ja comparteix diversos negocis a Espanya. La societat DeA Planeta Livri, amb una participació del 50% de cada una de les parts, farà arribar els seus primers llibres al mercat italià al voltant de la Setmana Santa de l'any que ve.

Amb aquesta operació, De Agostini torna al mercat del llibre 'trade', després d'haver estat centrada en el mercat dels col·leccionables i les enciclopèdies, i Planeta s'introdueix en un mercat, l'Italià, que ocupa el quart lloc a Europa, després del britànic, l'alemany i el francès (on Planeta és propietari del segon grup editor, Editis) i immediatament per sobre de l'espanyol, on Planeta manté el seu lideratge.

En el tradicional dinar que precedeix el sopar d'entrega del premi Planeta, que se celebrarà aquest dissabte i que ha arribat a la xifra rècord de 552 originals presentats, Creuheras també ha avançat la previsió de resultats del grup, amb una àrea editorial que suma el 55% de la seva facturació, mentre que el 45% prové de l'àrea de mitjans de comunicació (especialment Antena 3) i la creixent aposta per la formació (amb 100.000 alumnes a Espanya i la recent entrada en el mercat francès).

EL MERCAT DEL LLIBRE

Notícies relacionades

El director de l'àrea de llibreries de Planeta, Jesús Badenes, ha apuntat també la previsió d'evolució per al mercat del llibre espanyol. Després d'un increment d'una mica menys del 3% el 2015, el primer en què clarament van pujar les xifres de vendes després de l'inici de la crisi l'any 2009, per a aquest any es vaticina un nou increment, encara que modest, "d'entre l'1% i el 2%". No obstant, el mercat espanyol segueix sent al voltant del 30% més petit respecte a les xifres precrisis.

Un dels principals motius d'aquesta situació, va insistir Creuheras, és la pirateria, que va preferir qualificar simplement de "robatori", davant la qual el Govern ha actuat "amb  bones intencions" però amb poques concrecions.