Millie Bobby Brown, la nena prodigi nascuda a Marbella de 'Stranger things'

La jove actriu ha sorprès en la popular sèrie de Netflix amb el seu talent sobrenatural

fcasals34930832 gente millie bobby brown stranger things160805142328

fcasals34930832 gente millie bobby brown stranger things160805142328

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sentirem a parlar del repartiment més jove de Stranger things durant molt temps, però si hi ha hagut una revelació en la sèrie d’èxit de Netflix, ha sigut Millie Bobby Brown, una nena de 12 anys.

En aquesta història sobrenatural amb regust dels anys 80, Millie té el paper d’Once (Eleven en versió original), una nena amb poders psicoquinètics en l’ona de la Carrie (i la Charlie d’Ojos de fuego) de Stephen King. Emergida del seu llarg tancament en un laboratori, no parla gaire, però els seus ulls ho diuen tot. La por, la ràbia, la sorpresa davant un gest d’amistat: tot és allà, expressat amb una força insòlita.

La relació entre Once i els nens que tracten de conèixer el misteri al seu voltant i, de passada, salvar un amic perdut –fins aquí tot el que direm de l’argument– és el cor de Stranger things, sorpresa serièfila de la temporada. Amb les últimament suades influències dels anys 80 encara es poden crear històries que valguin la pena, si es té prou talent i capacitat per transcendir el simple talla-i-enganxa d’encerts dels altres.

‘POLSTERGEIST’ I ‘ELS GOONIES’

Els creadors de la sèrie, els germans Duffer, van posar deures a Millie Bobby Brown: «Em van dir que veiés Poltergeist, Cuenta conmigo i Els Goonies», ha dit Brown en una entrevista per a Indiewire. «I bàsicament, si poses això en una batedora, el que aconsegueixes és Stranger things. Veus parts d’Els Goonies i Poltergeist, però no és això. És molt independent. S’assembla a altres pel·lícules, però no com una d’aquelles pel·lícules. És completament diferent».

Curiosament, la nostra heroïna va néixer a Marbella, de pares anglesos. Als 7 anys se’n van anar a viure a Florida, on va començar a fer tallers d’interpretació com un divertimento, però de seguida la cosa es va posar seriosa: una cercatalents de Hollywood va dir als seus pares que Millie tenia «instints que no es poden ensenyar».

Després de mudar-se a Los Angeles, va aconseguir petits papers en Érase una vez en el País de las Maravillas (era la petita Alícia), Navy: Investigación Criminal, Modern family i Anatomía de Grey, en què va demostrar la seva habilitat per commoure només amb la veu: era una nena que tractava de salvar la seva mare, víctima d’una caiguda en un terratrèmol, a través de les indicacions que li donava el doctor Owen Hunt (Kevin McKidd) per telèfon.

Més protagonisme va tenir a Intruders, malaguanyada sèrie de terror de la BBC amb veterans d’Expediente X en el seu equip creatiu. Era una altra nena misteriosa, en aquesta ocasió involucrada (sense voler-ho) en una societat secreta que busca la immortalitat en cossos externs. Poca cosa se’n podia salvar, tret de Millie, com van indicar a The Independent: «L’excepció (…) és Millie Bobby Brown com a Madison/Marcus. El seu precoç talent per a la interpretació és bastant inquietant».

Notícies relacionades

     

Tan petita i Millie ja sembla preparada per a tot. L’actriu té un canal de Youtube en què mostra els seus dots de cantant. La jove estrella és capaç de versionar la mateixa Amy Winehouse amb vibrato natural. Si George Miller necessita una nova Furiosa, pot comptar amb ella, perquè no té problemes per rapar-se (ja ho va fer per al seu paper a Stranger things) i va cada dia al gimnàs per entrenar-se i practicar boxa.