El Palau de la Música creix i obre per vacances

La fundació marca un límit de 90 espectacles als muntatges de flamenc per a turistes, que tindran un pes important en l'activitat d'aquest estiu

2
Es llegeix en minuts
DAVID GARCÍA MATEU / BARCELONA

Les xifres d'assistència del Palau de la Música han tornat a créixer en l'últim any, fins al punt que el consell les considera “extraordinàries”. Al llarg del 2015, uns 420.000 espectadors han passat pels 600 concerts que s'han ofert (cosa que representa un 10% més d'assistència que el 2014). A més, si s'hi sumen les xifres de les visites guiades i la jornada de portes obertes, han accedit al Palau 600.000 persones. Fins i tot amb aquests bons resultats sobre la taula, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música té ara com a objectiu captar més públic estranger. Per aquest motiu, el Palau de la Música programarà espectacles gairebé a diari durant tot el període estival per atraure així més turistes, que ja representen un de cada cinc espectadors.

EL GANXO DEL FLAMENC

La direcció del Palau han volgut fixar alguns límits i condicionants als espectacles que s'oferiran. Conscients que la majoria dels operadors musicals aposten pels espectacles de flamenc per l'èxit assegurat d'aquest estil entre els turistes, l'organisme ha decidit acotar aquest tipus d'espectacles per garantir la pluralitat de les expressions artístiques que s'hi representaran. No obstant, el màxim fixat per a la presència del flamenc no és baix: fins a 90 representacions anuals.

Malgrat la increment del nombre de visites, els comptes de la fundació han entrat en números negatius, després d'una sèrie d'anys consecutius amb beneficis. Si bé els comptes del 2015 han quedat en un saldo negatiu de 46.000 €, la direcció del Palau de la Música no es mostra preocupada i ressalta que es tracta d'un resultat “equilibrat”. De fet, aquesta xifra l'atribueixen principalment a l'augment de les activitats musicals que s'han realitzat en l'últim curs.

El 2015 també va ser un any de reformes: a més de millores en el sistema d'evacuació de l'edifici en cas d'incendi, també s'ha renovat els finestrals del carrer d'Amadeu Vives. Per últim, la sala gran del Palau ha aconseguit solucionar una de les principals molèsties que repercutien sobre els espectacles, millorant la insonorització de l'espai. Ara, el soroll que arribava des de l'exterior de l'edifici ja és cosa del passat. En el seu conjunt, aquestes obres han representat una inversió de gairebé dos milions d'euros.

Notícies relacionades

LA CANTATA 'VIRGO MARIA', RESCATADA DE LA POLS

La peça de Manuel Blancafort 'Cantata Virgo Maria' serà presentada el 7 de juliol després de la seva recuperació i revisió. Aquesta obra religiosa tornarà als escenaris després d'haver-se estrenat fa 48 anys a la mateixa sala, sota la batuta de Lluís M. Millet. El seu compositor va descriure la seva obra magna com “un càntic d'alabança i acció de gràcies a Déu pel do de la música”. La posada en escena comptarà amb la participació de l'Orfeó Català, el Cor de la Cambra del Palau i l’OBC.