EL FESTIVAL DE MÚSIQUES AVANÇADES

Animalets al bosc de Sónar+D

La fira creativa i tecnològica ofereix un excitant mostrari d'enginys de realitat virtual

 

  / JULIÁN GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

A 'Projecte Brainstorm' (1983), Douglas Trumbull s’aproximava a la realitat virtual a través d’una màquina capaç de llegir i gravar en una cinta les emocions, idees i sensacions que experimenta una persona, inclosa la seva pròpia mort. Qualsevol, per tant, podia viure experiències alienes com si fossin pròpies disposant només d’un dispositiu lector d’aquestes cintes. La realitat virtual encara està lluny d’aquest inquietant nivell de sofisticació, però la seva evolució resulta imparable tenint en compte el que es pot veure al Sónar+D: cascos que ens fiquen en la pell dels animals del bosc, llapis que ens permeten pintar en tres dimensions… «La realitat virtual ja no és només una simple prolongació del cine, un divertimento, sinó molt més», afirma José Luis de Vicente, comissari del Sónar+D.

Acurada selecció dels últims continguts i plataformes tecnològiques de realitat virtual, 'Realities+D' és una de les seccions més excitants del Sónar+D. El dispositiu que crida més l’atenció és el d’'In the eyes of the animal', de Marshmallow Laser Feast. Un casc ens transporta al bosc anglès de Grizedale i ens converteix en un animal més, amb una increïble sensació de realisme a la qual contribueix una motxilla amb vibracions de baixa freqüència que ens sacsegen el cos.

Notícies relacionades

De Vicente ens recomana 'Job simulator', d’Owlchemy Labs. Ens movem d’un costat a l’altre, agafem coses, les canviem de lloc, «però no a l’estil del cine, sinó més aviat del teatre», diu el comissari. «La realitat virtual ja no és només una càmera en moviment. Ens converteix en actors dins d’un escenari».

I l’expert ens parla també de 'Tilt Brush', la nova eina de Google. Els més hàbils amb el pinzell digital podran dibuixar, acolorir i modelar qualsevol forma que desitgin, convertint el dibuix pla en una escultura en 3D. Virtualment real.