LA CASA DE LA DANSA

El Mercat de les Flors tanca una brillant temporada amb un 81% d'assistència

Kidd Pivot i Electric Company, Tao Dancer, Peeping Tom, María Pagés, Sol Picó i Wang-Ramírez seran els protagonistes del curs vinent

jgblanco34184649 icult kidd pivot i electric dance160607202447 / Wendy D

jgblanco34184649 icult  kidd pivot  i electric dance160607202447
jgblanco34184622 icult  tamirez  wang160607202417
jgblanco34184606 icult  tao dance theater160607202436

/

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El Mercat de les Flors ha crescut en públic i ha registrat una assistència mitjana del 81% consolidant-se així com la casa de la dansa. Aquest any es preveu acabar amb uns 58.900 assistents enfront dels 50.000 que s’havien d’aconseguir segons l’últim contracte programa. Des del 2012 han crescut també les coproduccions i la connexió entre artistes associats i públic. La xifra d’assistents al Mercat ha augmentat un 18% des del 2012. 

    Cesc Casadesús, director del centre des del 2006, va desglossar les xifres de la seva gestió ahir. Tot i mostrar la seva satisfacció pels bons resultats, va expressar la seva preocupació de cara al futur davant la desídia de les institucions. El 15 de juliol acaba el seu contracte, que es prorrogarà fins que s’hagi realitzat un concurs per elegir un nou responsable les bases del qual encara s’estan elaborant a l’Icub. «Hem fet molta feina i temo que es pugui malmetre», va declarar. Des de fa anys se les ha enginyat per oferir espectacles amb un pressupost limitat i reclama més inversió. «Si volen que segueixi han d’oferir 500.000 euros més». I va criticar que la Generalitat no compleixi amb els estatuts. L’ajuntament paga el 60% del pressupost ordinari i la Generalitat n’hauria d’aportar el 40% però només n’ha pagat el 30%.      

4,8 MILIONS

El pressupost aquest curs ha sigut de 4,8 milions d’euros. La Generalitat n’aporta 1,05; l’ajuntament, 2,05; el Ministeri de Cultura, 0,35, i els recursos propis, 1,34. 

    La temporada que ve compta amb destacats debuts. La companyia canadenca Kidd Pivot i Electric Company Theater i el seu sorprenent 'Betroffenheit'. 

Els xinesos de Tao Dance Theater vénen amb una proposta molt diferent de dansa abstracta. «La dramatúrgia serà com el fil conductor de la temporada, que mostrarà diferents maneres d’explicar una història a través de la dansa», va assenyalar Casadesús. Peeping Tom estrenarà 'Moeder', una nova entrega de la seva trilogia sobre la família, i l’increïble duo de contemporània i hip-hop Wang-Ramírez debutarà amb un programa doble: 'Monchichi', la peça que els va llançar i 'Everyness', la seva última creació. Les entrades seran a la venda a partir de l’1 de juliol.   

    Per part espanyola, María Pagés presentarà el seu íntim i poètic solo 'Óyeme con los ojos' i Sol Picó, vestida de flamenca, ballarà 'La piel del huevo te lo da', realitzada amb l’actriu Candela Peña i la rapera La SchicaÀngels Margarit estrenarà un espectacle familiar inspirat en la música de Bach i Pere Faura reflexionarà sobre la situació dels artistes de dansa a 'Sweet precarity'. Per una altra part, Aracaladanza presentarà 'Vuelos', inspirat en les màquines de volar que va dissenyar Leonardo da Vinci, que es veurà abans al Grec.

    El circ també hi serà present amb Los Galindos i Martín Zimmerman, entre altres. I el flamenc més radical tornarà amb Rocío Molina i Juan Carlos Lérida

Notícies relacionades

 Jan Martens, Albert Quesada, Loscorderos i Za! són algunes de les propostes més fresques del festival Salmon.

I com a novetat, TRANSaccions, un cicle centrat en propostes sobre temàtiques trans. El gènere sexual i les seves fronteres seran investigats des de diferents angles per part d'artistes com Ivo Dimchev, La Ribot, El comte de Torrefiel i Sonia Gómez, entre altres.