Mary Beard, premi Princesa d'Astúries de ciències socials

La historiadora britànica ha divulgat el món de l'antiga Roma en llibres i sèries de televisió

dcaminal34031653 gra65  madrid  25 05 216   fotograf a facilitada p160525130522

dcaminal34031653 gra65 madrid 25 05 216 fotograf a facilitada p160525130522

1
Es llegeix en minuts

La historiadora britànica Mary Beard, catedràtica de Clàssiques al Newnham College de la Universitat de Cambridge, que ha aconseguit combinar l'erudició amb la capacitat divulgativa, tant en sèries de la BBC sobre l'antiga Roma com en diversos llibres publicats a Espanya per l'editorial Crítica, ha sigut guardonada amb el premi Princesa d'Astúries de ciències socials 2016.

Beard (Much Wenlock, 1955), autora de llibres com 'Pompeya, historia y leyenda de una ciudad', 'La herencia viva de los clásicos', 'El triunfo romano' i el recent 'SPQR', manté també el blog A don's life que es publica a més al setmanari literari del diari britànic 'The Times'.

Autora de la seva tesi doctoral sobre Ciceró, va adoptar un enfocament feminista en els seus estudis del món clàssic, i també hi va integrar el punt de vista d'altres col·lectius subalterns en el món romà. La seva carrera acadèmica s'ha desenvolupat al King's College de Londres i a la Universitat de Cambridge. 

En el seu vessant audiovisual, Beard ha escrit i presentat sèries documentals per a televisió com 'Pompeii: Life and Death in a Roman Town' (2010), 'Meet the Romans with Mary Beard' (2012), 'Pompeii: New Secrets Revealed with Mary Beard' (2016) i, en curs d'emissió, 'Ultimate Rome'.

Notícies relacionades

El guardó, que l'any passat va rebre l'economista francesa Esther Duflo i al qual aquest any optaven 37 candidatures, està dotat amb la reproducció d'una escultura de Joan Miró, 50.000 euros en metàl·lic, un diploma i una insígnia.

El premi de ciències socials ha sigut el tercer que s'ha fet públic aquest any dels vuits premis que concedeix la Fundació Princesa d'Astúries després que es distingís l'actriu, directora i escenògrafa Núria Espert amb el de les arts, i el fotoperiodista nord-americà James Nachtwey amb el de comunicació i humanitats.