Joc d'espòilers: George R. R. Martin revela un altre capítol del seu llibre inèdit

Una mostra de 'The winds of winter' mostra personatges que encara no han aparegut a la sèrie de TV 'Joc de trons'

mdeluna32725089 television    serie de la hbo juego de tronos160209204947

mdeluna32725089 television serie de la hbo juego de tronos160209204947

3
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En el joc de trons només pots guanyar o morir, va escriure George R. R. Martin. En el joc d'espòilers sols pots disfrutar o maleir els ossos de l'indiscret. Així que si ets dels segons, deixa de llegir ara mateix. Perquè George R. R. Martin acaba de publicar un passatge de 'The winds of winter', el sisè llibre de la sèrie en què està basada la producció de la HBO 'Joc de Trons'. I en ell apareixen personatges clau de la trama (que per una altra banda, ja estaven presents al cinquè llibre, 'Dansa de dracs') que encara no han aparegut a la TV. I un personatge acabat de morir a la pantalla segueix viu sobre el paper.

Clar que el mes de gener passat el joc va canviar, a partir del moment en què George R. R. Martin va reconèixer que no havia acabat a temps 'The winds of winter', i que per això la sisena temporada de la sèrie es convertiria, per als lectors dels llibres que fins ales hgores sabien per endavant què succeiria en la ficció televisiva, és un immens espòiler per a ells, cosa que ja ha quedat clara en els tres capítols emesos fins ara.

Així que aquest és el resultat: Martin ha anunciat al seu blog un material que torna a posar als lectors que vulguin en avantatge respecte dels televidents. O no exactament: l'escriptor va deixar clar que a partir d'ara ficció literària i ficció televisiva divergiran  cada vegada més, fins a convertir-se en dues produccions alternatives (i qui sap, fins i tot, si amb finals divergents).

EL CAPÍTOL D'ARIANNE

Així que finalitzada aquesta introducció, destinada a fer que el contingut del capítol no salti agressivament als ulls del lector hipersensible a l'esbudellament d'arguments i quedi dissimulada, disponible sols per al lector voluntari, aquí va un resum del que avança Martin en el seu capítol avançat. O encara no: podem recordar que aquest avanç de contingut és el setè ja: el novel·listes ha anat mostrant altres fragments a la seva web o com continguts extres d'alguns dels seus altres llibres: un capítol des del punt de vista de Theon el desembre del 2011, un altre des d'en punt de vista d'Arianne el gener del 2013, un capítol de sir Barristan l'octubre del 2013, junt amb 'Dansa amb dracs', un altre de Mercy el març del 2014, un capítol Tyrion en l'app de 'Joc de trons' en aquesta mateixa data i un altre protagonitzat per Alayne, la identitat falsa d'un personatge que ja hem vist que no s'utilitzarà en la sèrie, l'abril del 2015.

D'acord, ara ja sí. A partir d'aquí, territori minat, encara que més per a qui només ha vist la sèrie que per als que han llegit ja els cinc llibres anteriors.

EL CAPÍTOL

¿Què succeeix en aquest nou capítol? Els lectors de 'Dansa amb dracs' recordaran un personatge que, llevat decapitació o rostiment traumàtics, està cridat a tenir un paper important en el desenllaç. Una possible segon cap del drac dels Targaryen (o tercer, i així s'arrodoniria la trama, si les teories sobre l'origen de Jon Neu, que encara espera la solució amagada a la torre apareguda al tercer capítol de la sisena temporada, es confirmen); un germà de Danaerys criat i educat en secret, d'identitat aquí clara. Doncs bé, l'escena ara avançada mostra Arianne, la filla hereva del príncep Doran de Dorne, dirigint-se a conèixer el Jove Griu que acaba de desembarcar amb una companyia de mercenaris exiliats per reclamar el seu tron, revelant la seva identitat com Aegon Targaryen (és a dir, el seu cosí), amb la finalitat d'assegurar-se que no és un impostor i explorar la possibilitat d'unir forces.

Notícies relacionades

I aquí la TV i el llibre entren en un combat que ni el de la Muntanya i Oberyn Martell. En aquest capítol, Arianne i una de les filles d'Oberyn estan viatjant juntes, esperant enviar al príncep Doran notícies sobre aquest misteriós pretendent. A la TV, aquesta mateixa serp de sorra ja ha participat en l'assassinat del príncep Doran. En el llibre, un exiliat, Jon Connington, és el tutor del nou pretendent. A la TV, algunes escamoses característiques d'aquest personatge han sigut adjudicades a Jorah Mormont, apuntant que els guionistes han decidit amortitzar un personatge. Etcètera.

I paciència, que George R. R. Martin encara no sap quan acabarà el seu sisè llibre... i moltíssim menys el setè i final.