BOLES A INTERNET

Alfaguara apel·la a l'acció policial per un tuit fals sobre Vargas Llosa

L'editorial demana la col·laboració dels internautes contra les difamacions després que un compte anunciés la mort de l'escriptor peruà

 

  / EFE / SERGIO BARRENECHEA

1
Es llegeix en minuts

La publicació, des d'un compte de Twitter anomenat @NewsAlfaguara, d'una falsa notícia sobre la mort de l'escriptor peruà Mario Vargas Llosa, ràpidament desmentida per l'entorn del novel·lista, ha portat l'editorial Alfaguara a sol·licitar la col·laboració dels internautes per denunciar a la policia els comptes que publiquen "informació falsa".

Notícies relacionades

Les alarmes han saltat quan, poc després del migdia, aquest compte publicava un tuit en què s'assegurava que el premi nobel havia mort feia uns minuts a causa d'un infart. El missatge, que també s'ha difós en anglès, ha sigut ràpidament reproduït per centenars d'usuaris. Després de desmentir la bola, el compte oficial de l'editorial Alfaguara ha publicat un tuit amb el següent text: "Ajuda'ns a desmuntar comptes com @NewsAlfaguara que ofereixen informació falsa i difamació denunciant a @policia".

Fonts de l'editorial han assenyalat que no és la primera vegada que els responsables de @NewsAlfaguara, que ja ha sigut tancada, obren un compte en una xarxa social per "difamar" Vargas Llosa.