Dani Rovira sense Dani Rovira

L'actor planta el festival de Màlaga, que finalitza amb la fallida comèdia 'El futuro no es lo que era'

 

  / EFE / JORGE ZAPATA

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Dani Rovira sense Dani Rovira. Aquest podria ser el títol de l'última jornada del festival de cine de Màlaga, que ha finalitzat amb 'El futuro no es lo que era', fallida comèdia en to d'autoajuda protagonitzada per l'actor malagueny i que, ni de lluny, mereix estar en la secció oficial del mateix certamen que ha inclòs, per exemple, la brillant pel·lícula d'Isaki Lacuesta i Isa Campo. ¿Pot 'La propera pell' jugar en la mateixa lliga que 'El futuro no es lo que era'? No. Però els programadors del festival devien pensar en l'impacte que seria tenir a l'alfombra vermella el protagonista d''Ocho apellidos vascos', tot un fenomen de masses.

El pla es va frustrar. Rovira no va anar a la seva ciutat a donar la cara per 'El futuro no es lo que era'. Mentre el director, Pedro Barbero, i la protagonista, Carmen Maura, defensaven la pel·lícula davant la premsa –que la va massacrar– ell estava a milers de quilòmetres, al Sàhara, en una carrera solidària que tenia prevista a la seva agenda des de fa moltes setmanes. "Era un compromís previ. Però ha gravat un vídeo per al públic de Màlaga", es va excusar el realitzador.

SENSE GRACIA

Notícies relacionades

'El futuro no es lo que era' és la segona pel·lícula de Barbero, que el 2001 va estrenar 'Tuno negro'. Ssegons ell, és una comèdia que explica què passa quan s'acaben les històries d'amor perfectes. Rovira es posa en la pell d'un famós presentador d'un canal de tarot que, després de molts anys de feliç vida en parella, es divorcia de la seva dona (Carolina Bang) mentre a la seva mare (Carmen Maura) li detecten un càncer i s'adona que els seus fills han crescut i s'han convertit en uns perfectes desconeguts. Res funciona en un guió ple de subratllats, gags sense gràcia, frases tretes de llibres d'autoajuda i un final que es divideix en diversos finals.

Professional de cap a peus, Maura (que dóna vida a una famosa actriu que protagonitza una obra de teatre sobre el càncer) va fer broma i va assegurar que morir-se no és una cosa que li faci gràcia. I va afegir que, igual que el seu personatge, ella tampoc ha sigut una bona mare. "És molt difícil sent actriu", va afirmar Maura, que va destacar que treballa tant a Espanya com a fora. Acaba d'estrenar pel·lícula a Colòmbia, Suïssa i l'Argentina. 'El futuro no es lo que era' també s'estrenarà ben aviat. La pregunta és qui l'anirà a veure.