UNA FOTO HISTÒRICA

Reunió de divos al Cercle del Liceu

Domingo, Caballé, Carreras, Berganza, Aragall i Pons van assistir al 25 aniversari de la revista 'Ópera Actual' al Cercle del Liceu

fcasals33687471 icult opera actual  jaume aragall  placido domingo160427190733

fcasals33687471 icult opera actual jaume aragall placido domingo160427190733 / www joantomas net

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Plácido Domingo, Montserrat Caballé, Josep Carreras, Teresa Berganza, Jaume Aragall i Joan Pons van coincidir ahir al Cercle del Liceu, amb motiu del 25è aniversari de la revista 'Ópera Actual', acte que va congregar nombrosos cantants, programadors i melòmans. La reunió de veterans de la lírica va quedar immortalitzada en una fotografia que, com va subratllar Fernando Sanz, director de la publicació, no va ser fàcil d’aconseguir. Encara que alguns ja estan retirats, els sis divos mantenen el contacte amb el cant, ja sigui a través de masterclasses o recitals.

Notícies relacionades

'Ópera Actual', única revista dedicada en exclusiva a la lírica a Espanya, va unir la commemoració amb l’entrega dels premis anuals de la publicació. El mestre Jesús López Cobos va ser guardonat per la seva trajectòria artística. La soprano catalana Sara Blanch (ja va destacar en l’última edició del Concurs Viñas amb vuit premis) va rebre el d’intèrpret espanyol més prometedor. I el veterà Plácido Domingo va recollir una distinció per Operalia, concurs itinerant que ha ajudat a impulsar les carreres de nous talents des de la seva fundació fa 24 anys. 

EL MOMENT DE SARA BLANCH

«Aquest reconeixement significa molt per a mi, però el millor és haver pogut coincidir amb aquesta reunió de figures de la lírica», va assenyalar una somrient Blanch. La cantant va impactar els presents amb un breu recital que va obrir amb una difícil cançó de Candide, de Leonard Bernstein. «Em sento molt còmoda amb la coloratura i les parts que requereixen agilitat vocal. M’agrada tant cantar com interpretar», va explicar a l’acabar. Diversos dels presents, entre ells Berganza, Domingo i la seva dona, Marta Ornelas, van aplaudir amb ganes la soprano, nascuda fa 26 anys a Darmós (Tarragona). La temporada vinent actuarà al Liceu amb Thaïs de Massenet al costat de Domingo, Niño Machaidze i Celso Albelo, entre altres, en versió concert.